Setari Cookie-uri

CURCUBEUL Sanatatii: afla ce BOLI tratezi in functie de culoarea alimentelor

Culoarea alimentelor nu este intamplatoare. Alimentele capata culoare in functie de continut. De exemplu fructele si legumele portocalii contin beta-caroten, precursorul vitaminei A ,care este totodata si pigment. In functie de ceea ce contine fiecare aliment, acesta capata o culoare care are si o insemnatate terapeutica.

Sunt specialisti care ne propun sa mancam in culori, alegand anumite culori in anumite momente ale zilei pentru a obtine beneficiile dorite asupra sanatatii si siluetei.

Ba chiar a fost creata dieta in culori despre care poti citi mai multe informatii in articolul: Dieta disociata pe culori

Curcubeul sanatatii – ce beneficii aduc alimentele sanatatii in functie de culoarea lor

Fructele si legumele de culoare rosie – protejeaza inima

Sunt excelente pentru mentinerea sanatatii inimii si vaselor. Aceste alimente contin antioxidanti care scad stresul oxidativ – un factor de risc pentru ateroscleroza si boli cardiace, reduc colesterolul rau din sange si reduc tensiunea arteriala.

Alimente rosii: capsunele, visinele, ciresele, rosiile, unele fructe de padure, macesele etc. Aceste alimente trebuie sa aibe si pulpa rosie, nu doar coaja.

Citește și:

ce tartezi cu alimentele in functie de culoarea lor curcubeul sanatatii

Alimentele portocalii – protejeaza pielea si ochii

Alimentele portocalii sunt bogate in betacaroten, precursorul vitaminei A. Vitamina A est esentiala atat pentru mentinerea sanatatii pielii, dar si a vederii. Practic, fara vitamina A din celulele specializate ale retinei nu am putea vedea!

Puteti consuma din belsug alimente portocalii in zilele cand va expuneti la soare ori sunteti pe plaja. Acestea va protejeaza in mod natural de arsurile solare.

Exemple pentru alimente portocalii: pepene galben, morcov, charon, dovleac, portocale etc.

Alimentele galbene – mentin elasticitatea pielii si combat depresia

Alimentele galbene sunt bogate in nutrienti pentru piele, avand efecte antiimbatranire. Aceste alimente sunt totodata bune tonice cerebrale, de aceea sunt recomandate in perioadele de surasolicitare intelectuala.

Citește și:

Intre aceste alimente se numara si nucile, alunele, arahidele, caju si alte seminte, mai exact fructele oleaginoase. Alte exemple de fructe galbene: mango, avocado, ananas, grapefruit, pere, sunatoare, musetel etc.

Alimentele verzi – scad glicemia, trateaza anemia si previn cancerul

Fie ca ne referim la fructe si legume verzi, adica necoapte, fie la plante medicinale si la alimente ajunse la maturitate in culoare verde, un lucru este cert – acestea sunt alimentele cele mai bogate in nutrienti energizanti pentru organism. Contin chiar substante mai rar intalnite in natura, iar unele dintre acestea au proprietati speciale, cum sunt germenii si mladitele. Poti afla mai multe informatii despre regimul cu plante tinere in articolul: gemoterapia

Alimentele verzi sunt bogate si in fier, fiind recomandate in dieta celor care sufera de anemie. Tot alimentele verzi sunt recomandate in tratarea afectiunilor respiratorii, dar si in dieta diabeticilor.

Citește și:

Exemple de alimente verzi: patrunjel, busuioc, cimbru, marar, menta, fructe verzi, struguri, corcoduse, mladitele si germenii, merele etc.

Foto: culrcubeul alimentelor - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Iulie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.