Setari Cookie-uri

Noi vești despre starea de sănătate a lui Florin Piersic! Actorul ar urma să fie supus unor noi intervenții chirurgicale

Noi detalii despre starea de sănătate a maestrului Florin Piersic.

Inițial, Florin Piersic a fost internat de urgență la Spitalul Militar din Cluj Napoca, în urma unor simptome de febră și stări de rău resimțite după un spectacol de teatru. Diagnosticul ulterior a relevat o infecție la genunchi, care a necesitat o intervenție chirurgicală de urgență. Însă, în ciuda eforturilor medicale inițiale, starea sa de sănătate nu s-a îmbunătățit.

Conform apropiaților familiei, sursa infecției ar fi provenit de la o perfuzie cu vitamine administrată acasă, iar tratamentul inițial la Spitalul Militar din Cluj ar fi fost considerat insuficient, ceea ce a dus la generalizarea infecției în organism. Ulterior, Florin Piersic a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj și apoi la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, iar acum se află internat la Spitalul de Ortopedie Foișor din București.

Citește și:

Potrivit declarațiilor reprezentanților Spitalului de Ortopedie Foișor, starea generală a actorului s-a ameliorat în ultimele zile, însă va urma o perioadă grea de recuperare, în care este posibil să fie supus la încă două intervenții chirurgicale: una pentru montarea protezei la genunchi și alta pentru montarea stimulatorului cardiac.

”Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineaţa de 12 mai de către echipa medicală, arată o ameliorare a stării generale, concomitent cu procesul de normalizare a indicatorilor biologici şi de evoluţie favorabilă a plăgii operatorii. Pacientul se mobilizează şi prezintă un tonus psihic bun”, au declarat reprezentanții Spitalului de Ortopedie Foișor.

Medicii sunt optimiști în privința recuperării lui Florin Piersic, iar Adrian Marinescu, directorul Institutului Matei Balș, se arată încrezător că lucrurile vor evolua într-o direcție bună, deși recunoaște că actorul rămâne un pacient fragil, cu afecțiuni cronice, inclusiv cardiace.

Citește și:

”Suntem încrezători într-o evoluție bună. Este stabil, însă este în continuare un pacient fragil, care are afecțiuni cronice, inclusiv cele cardiace. Chiar am discutat la telefon zilele trecute. Maestrul avea un tonus bun. A rămas că mâine, când i-am promis că o să-i fac o vizită, va avea un mesaj pe care să-l transmită și sigur că îl voi spune și eu mai departe. Eu sunt în continuare încrezător că lucrurile vor merge într-o direcție bună, dar este adevărat că este nevoie de prudență”, a spus Adrian Marinescu pentru româniatv.


Kudika
14 Mai 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.