Setari Cookie-uri

Cine e actorul român ovaționat timp de 8 minute la Cannes 2024?

Prestația lui Sebastian Stan în „The Apprentice” a fost un punct culminant al Festivalului de Film de la Cannes 2024, atrăgând atenția internațională și stârnind reacții diverse.

Sebastian Stan, actorul cu origini românești, a fost ovaționat timp de 8 minute la Festivalul de Film de la Cannes 2024 pentru interpretarea sa remarcabilă în filmul „The Apprentice”, în care joacă rolul lui Donald Trump. Starul a făcut senzație atât pe marele ecran, cât și pe covorul roșu, alături de echipa filmului.

Premiera filmului „The Apprentice”, regizat de cineastul danez de origine iraniană Ali Abbasi, a fost un moment culminant la Cannes. Pelicula, care realizează un portret dur al fostului președinte american Donald Trump în anii 1980, se concentrează pe relația acestuia cu mentorul său, Roy Cohn, interpretat de Jeremy Strong. Cohn este prezentat ca figura care l-a introdus pe Trump în lumea politică și a afacerilor din New York City.

Citește și:

Unul dintre momentele controversate ale filmului este scena în care Donald Trump o violează pe soția sa, Ivana Trump, rol interpretat de actrița Maria Bakalova. Această scenă se bazează pe declarația de divorț a Ivanei Trump din 1990, în care a susținut că a fost violată de soțul său, deși ulterior a retractat, spunând că nu s-a referit la viol în sensul literal, ci că s-a simțit astfel.

Filmul, aflat în competiția oficială pentru Palm D’or, cel mai prestigios premiu al festivalului, a fost primit cu ovații în picioare. Sebastian Stan, născut la Constanța, a fost aclamat pentru performanța sa deosebită. Publicația Variety a relatat entuziasmul regizorului Ali Abbasi, care a fost impresionat de reacția publicului:

„Este timpul să facem filme relevante. Este timpul să facem filme politice din nou”, a declarat el, făcând aluzie la celebrul slogan al lui Donald Trump, „E timpul să facem America măreață din nou”.

Citește și:

În timp ce Donald Trump își plănuiește o nouă candidatură la președinția Statelor Unite, filmul a stârnit controverse în SUA. Echipa fostului președinte a calificat filmul drept „ficțiune pură”. Steven Cheung, purtătorul de cuvânt al lui Trump, a declarat pentru Variety:

„Acest gunoi este ficțiune pură care senzaționalizează minciuni care au fost demontate de mult timp”.

Cheung a continuat:

„La fel ca în cazul Proceselor Biden ilegale, aceasta este o ingerință în alegeri din partea elitelor de la Hollywood, care știu că Președintele Trump va recâștiga Casa Albă și îl va învinge pe candidatul lor din cauză că nimic din ce au făcut nu a funcționat”.


Kudika
21 Mai 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.