Setari Cookie-uri

Advertorial De la experiențe și muzică la sustenabilitate, UNTOLD celebrează Ziua Mondială a Mediului

Pe 5 iunie, lumea întreagă celebrează Ziua Mondială a Mediului Înconjurător, un prilej perfect pentru a reflecta asupra modului în care interacționăm cu natura și asupra responsabilității noastre de a proteja planeta. Tema din acest an, centrată pe restaurarea terenurilor și construirea rezistenței la secetă, subliniază necesitatea urgentă de a acționa pentru un viitor mai verde.

Industria de evenimente a început să îmbrățișeze din ce în ce mai mult practicile sustenabile pentru a reduce impactul negativ asupra mediului. Aceste inițiative includ o varietate de strategii pentru a reduce amprenta de carbon, a promova reciclarea și a adopta practici ecologice.

De la utilizarea de biocombustibili pentru transport, scene alimentate cu energie solară și baterii reîncărcabile, până la interzicerea vânzării de sticle de plastic de unică folosință, folosirea de recipiente reutilizabile, organizatorii marilor festivaluri încearcă să reducă impactul negativ asupra mediului înconjurător. Multe festivaluri din lume încurajează utilizarea transportului public, bicicletelor și carpooling-ului pentru a reduce emisiile de carbon asociate cu transportul participanților. Live Nation a lansat inițiativa "Green Nation", care include programe educaționale pentru fani despre sustenabilitate și acțiuni pe care le pot întreprinde pentru a reduce impactul asupra mediului.

Prin aceste inițiative, industria de evenimente și muzicală nu doar că oferă experiențe memorabile, dar și contribuie activ la protejarea mediului înconjurător, inspirând milioane de oameni să adopte practici sustenabile în viața de zi cu zi.

UNTOLD Universe, încearcă să implementeze, pentru fiecare festival din potofoliu, o serie de inițiative menite să reducă impactul asupra mediului și să promoveze practici sustenabile. Tema festivalului UNTOLD 2024, este “Human is Nature”, iar esența sa este aceea de a reaminti tuturor că suntem parte integrantă a naturii și că trebuie să acționăm responsabil pentru a proteja mediul înconjurător.

https://www.youtube.com/watch?v=YGx0dlwoCeI

În 2023, UNTOLD a utilizat cea mai nouă tehnologie pentru protejarea gazonului de pe Cluj-Arena. Scena principală a avut peste 900 de metri pătrați de ecran LED, 32 de metri înălțime, 110 metri lățime și 30 de metri adâncime. Peste 1250 de jocuri de lumini au colorat stadionul Cluj-Arena în toate zilele și nopțile de festival și toată energia utilizată la scena principală a provenit din surse regenerabile. UNTOLD promovează utilizarea transportului în comun, bicicletelor și mersului pe jos pentru a ajunge la festival, iar în zona de food & baverage a fost încurajată utilizarea tacâmurilor, paharelor și farfuriilor biodegradabile.

UNTOLD s-a angajat să devină un model de sustenabilitate în industria festivalurilor. Tema ediției de anul acesta a festivalului vine să accentueze faptul că oamenii sunt parte integrantă a ecosistemului global și că fiecare acțiune a noastră are un impact asupra mediului înconjurător. UNTOLD 2024 nu este doar un festival de muzică, ci și o celebrare a legăturii profunde dintre om și natură.

Inițiativele verzi ale festivalului, de la reciclare și utilizarea energiei regenerabile, până la promovarea transportului ecologic și conservarea resurselor de apă, demonstrează cum putem trăi în armonie cu natura. Fiecare gest contează. Fie că reciclăm, alegem transportul ecologic sau participăm la programe de conștientizare, contribuim la un viitor mai verde și mai sănătos. Inițiativele ecologice sunt integrate în toate aspectele organizării, de la reducerea deșeurilor și reciclarea materialelor, până la utilizarea energiei verzi și promovarea unor practici prietenoase cu mediul.

Privim natura prea mult și trăim prea puțin cu ea, iar UNTOLD își invită fanii să celebreze natura și să contribuie la un viitor verde și sustenabil.

Festivalul UNTOLD va avea loc în perioada 8-11 august 2024.


Kudika
10 Iunie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.