Setari Cookie-uri

Victorie pentru Sorin Bontea! Cheful a câștigat procesul împotriva Antena Group

Sorin Bontea a sărbătorit o victorie importantă în justiție, obținând câștig de cauză împotriva Antena Group într-un lung și disputat proces juridic.

Sorin Bontea, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, a obținut o victorie semnificativă în instanță împotriva Antena Group. Curtea de Apel din București a dat o sentință definitivă în favoarea lui Bontea și a celor de la Pro TV, confirmând astfel că faimosul bucătar poate apărea în emisiunea "MasterChef" de la postul concurent, Pro TV.

Decizia Curții de Apel București vine după un lung șir de procese inițiate de Antena Group împotriva celor trei chefi celebri: Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu. Antena 1 a încercat să blocheze apariția acestora în emisiunea "MasterChef" de la Pro TV printr-o ordonanță președințială, invocând diverse aspecte contractuale.

Citește și:

Cu toate acestea, magistrații Curții de Apel au respins apelul Antena Group, obligând postul de televiziune să achite cheltuielile de judecată. Suma totală pe care Antena 1 trebuie să o plătească se ridică la 25.000 de lei (aproximativ 5.000 de euro), din care 14.807,17 lei către Sorin Bontea și 10.659,88 lei către Pro TV.

„Respinge apelul ca nefondat. Obligă apelanta la plata către intimaţi a cheltuielilor de judecată efectuate în apel, respectiv 14.807,17 lei către intimatul pârât Bontea Sorin şi 10.659,88 lei către intimata PRO TV S.R.L. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 26.06.2024”, se arată în decizia Curții de Apel București, potrivit Pagina de Media.

Conflictul juridic dintre Antena 1 și cei trei chefi a început după încheierea colaborării acestora cu emisiunea „Chefi la cuțite”. Antena 1 a inițiat mai multe acțiuni legale pentru a impune respectarea clauzelor contractuale și pentru a limita aparițiile publice ale chefilor la alte televiziuni.

Citește și:

Odată cu angajarea celor trei chefi de către Pro TV pentru reluarea emisiunii "MasterChef", tensiunile dintre cele două mari rețele de televiziune din România s-au amplificat. Pro TV a devenit parte implicată în litigii, susținând dreptul chefilor de a apărea în programele sale.

Decizia Curții de Apel București nu doar că îi oferă lui Sorin Bontea posibilitatea de a continua să își desfășoare activitatea profesională la Pro TV, dar stabilește și un precedent important în disputa dintre cele două televiziuni. Aceasta victorie subliniază faptul că personalitățile media pot avea libertatea de a alege posturile la care să își exercite profesia, în ciuda restricțiilor contractuale impuse de fostele angajamente.

Pentru Sorin Bontea, această decizie reprezintă o confirmare a drepturilor sale profesionale și o etapă importantă în cariera sa. De asemenea, câștigul financiar rezultat din cheltuielile de judecată plătite de Antena Group constituie o compensație bine-meritată pentru eforturile și resursele investite în acest proces juridic.

Citește și:

Kudika
28 Iunie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.