Setari Cookie-uri

Cum să te bucuri de un start proaspăt în fiecare dimineață?

Dimineața este, pentru majoritatea dintre noi, cel mai neplăcut moment din zi. Citește articolul și vezi cum o poți face mai productivă.

Diminețile vin, de cele mai multe ori, cu nervi, oboseală sau alarme amânate. Este și evident, majoritatea dintre noi urăște trezitul devreme. Însă, atunci când nu ai altă opțiune, ceea ce poți face este să îți transformi fiecare dimineată într-un ritual de răsfăț. Citește în continuare și descoperă câteva idei care îți vor face începutul de zi mult mai plăcut.

Pregătește-ți un mic dejun gustos

Există persoane care pot trece, cu lejeritate, peste micul dejun. Însă, dacă tu nu faci parte din această categorie, poți să îți începi ziua cu o masă rapidă și gustoasă. Opțiunile pe care le poți pregăti sunt nelimitate: de la omletă și toasturi cu avocado până la porridge de ovăz sau lapte cu cereale. Este important doar să îți pui creativitatea la contribuție.

Citește și:

De asemenea, nicio zi nu poate începe fără cafea. Pregătește-ți, așadar, o băutură exact cum îți place ție (cu lapte, simplă, cu sirop sau cu zahăr), care să îți ofere energie de dimineața până seara.

Fă-ți rutina de îngrijire

Un alt obicei pe care îl poți adopta, dacă nu ai făcut-o deja, este să îți rezervi 30 de minute, în fiecare dimineață, în care să ai propriul ritual de îngrijire: fă un duș, folosind acele produse pe care le lași pentru ocazii speciale, aplică o cremă hidratantă și, la final, nu uita să te parfumezi. În gama de parfumuri Carolina Herrera, poți să găsești numeroase mirosuri, care te vor face să te simți feminină și să ai o stare bună de spirit pe tot parcursul zilei.

Odată ce ai terminat cu dușul, fă-ți și rutina de skincare. Folosește un gel de curățare potrivit tenului tău, aplică serurile sau loțiunile pe care ți le dorești și nu uita de crema cu protecție solară. Adoptând acest obicei, vei observa cum aspectul pielii tale se îmbunătățește, dar și cum dispoziția ta se schimbă în bine.

Citește și:

Alege-ți ținuta potrivită

Dacă lucrezi de la birou sau de oriunde altundeva decât acasă, trebuie să ai și o ținută adaptată contextului. Așadar, în funcție de stilul tău, de restricțiile vestimentare, dar și de locul în care lucrezi, alege-ți, în fiecare dimineață, haine pe care îți face plăcere să le porți. Fie că vorbim despre pantaloni, fuste, rochii sau îmbrăcăminte sport, este important să te simți bine în pielea ta.

Nu uita și de accesorii. Acestea pot să completeze orice ținută și să o scoată din anonimat. Alege câteva bijuterii, o geantă, o curea și o pereche de pantofi care să îți placă, dar care să fie și confortabili.

Planifică-ți ziua

Cu toate că poate părea complicat, planificarea întregii zile de muncă te va ajuta să fii mai organizată și să îți duci la bun sfârșit toate sarcinile. Poți să notezi, fie pe telefon, fie într-un carnețel, activitățile pe care le ai de făcut, întâlnirile, dar și micile pauze în care să îți limpezești mintea.

Citește și:

Nu trebuie să fii foarte strictă cu tine. Creează acest program, mai mult orientativ, pentru a-ți face o idee despre cum va arăta ziua ta.

Ascultă muzică

Pentru mulți dintre noi, muzica vine ca un remediu împotriva oboselii și a lipsei de energie. Așadar, încearcă să asculți, în fiecare dimineață, câteva piese care îți plac. Nu este important genul lor, ci faptul că te vor ajuta să fii mai energică și mai bine dispusă. Adoptă acest obicei atât în timpul ritualului de îngrijire, cât și pe parcursul drumului către locul de muncă.

De asemenea, dacă muzica nu se află printre preferințele tale, poți să te bucuri de un podcast sau de un vlog al unei persoane din mediul online pe care o urmărești.

Așadar, începutul de zi poate fi mai puțin greu dacă adopți câteva obiceiuri ce îți fac plăcere. Servește un mic dejun gustos, fă-ți rutina de îngrijire, ascultă muzică și vei vedea cum dimineața va deveni momentul tău preferat din zi.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock


Kudika
21 Iunie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.