Setari Cookie-uri

20 de citate pline de inspirație de Matt Haig care-ți vor alina sufletul în cele mai grele momente

Matt Haig este un autor britanic contemporan, cunoscut pentru abilitatea sa de a naviga prin diverse genuri literare cu o ușurință remarcabilă. Născut pe 3 iulie 1975, în Sheffield, Anglia, Haig a crescut înconjurat de cărți și povești care au modelat în cele din urmă traiectoria sa profesională. Educația sa la Universitatea Hull, unde a studiat engleza și istoria, i-a oferit o bază solidă pentru cariera sa literară.

Haig a debutat în lumea literară cu romane care explorează condiția umană prin lentila ficțiunii speculative. Lucrările sale sunt adesea încărcate de introspecție și explorare a emoțiilor umane, abordând teme profunde precum sănătatea mintală, suferința și căutarea sensului în viață. "Reasons to Stay Alive", o lucrare autobiografică, detaliază lupta personală a lui Haig cu depresia și anxietatea, oferind cititorilor o perspectivă sinceră asupra acestor probleme adesea stigmatizate.

Romanul său „Biblioteca de la Miezul nopții” a fost un succes internațional, câștigând inimile cititorilor și criticii deopotrivă. Cartea explorează ideea unei biblioteci infinite, unde fiecare carte reprezintă o viață alternativă pe care o persoană ar fi putut-o trăi. Prin această premisă fascinantă, Haig invită cititorii să reflecteze asupra alegerilor vieții și asupra posibilităților nesfârșite care se deschid în fața fiecăruia.

Citește și:

În afară de romanele sale, Haig a scris și cărți pentru copii și a contribuit la diverse publicații cu eseuri și articole. Stilul său distinctiv, caracterizat prin empatie și inteligență, îl face pe Haig o voce unică și influentă în literatura modernă. Opera sa continuă să inspire și să provoace, invitând cititorii să privească lumea dintr-o perspectivă nouă și să găsească frumusețe în complexitatea experienței umane. În concluzie, Matt Haig rămâne un far în peisajul literar contemporan, ghidându-ne prin întunericul și lumina condiției umane cu poveștile sale profund umane și universal relevante.

Mai jos am strâns 20 de citate din „Cartea Alinării”, o antologie de mici texte, notițe și povești. Alte cărți ale autorului pot fi cumpărate de pe cărturești.ro.

Citește și:

Citate de MATT HAIG

  1. Uneori când avem de luat o decizie, simțim că trebuie să ne grăbim. Într-adevăr, cuvântul „decisiv” e folosit adesea ca sinonim pentru rapid. Dar, când ne aflăm la o răscruce, e mai bine să ne oprim, să așteptăm la semafor și să ne uităm pe hartă. Până la urmă, mișcarea nu înseamnă progres dacă o luăm în direcția greșită.
  2. Dacă privești doar printr-un geam cu pete roșii, poți crede că lumea e la fel de roșie și de sinistră ca deșertul marțian. Chiar dacă afară nu sunt decât pajiști verzi.
  3. Nu are sens să-ți petreci viața încercând să obții dragostea pe care nu ai simțit-o când aveai nevoie de ea. Uneori, trebuie pur și simplu să renunți la o poveste veche și s-o începi pe a ta. Tu ești naratorul poveștii. Așa că scrie un capitol nou.
  4. Viața nu este o scară de urcat, un puzzle de rezolvat, o cheie de găsit, o destinație de atins, o problemă de rezolvat.
  5. Învață să spui „nu” lucrurilor care te împiedică să trăiești. Spune „da” lucrurilor care te ajută să trăiești!
  6. Cele mai bune părți ale vieții există dincolo de lucrurile pe care suntem încurajați să ni le dorim.
  7. Să cauți continuu sensul vieții e ca și când ai căuta sensul pâinii prăjite. Uneori e mai bine să mănânci pâine prăjită.
  8. Ceilalți contează. Dar nu are niciun sens să devii altcineva ca să-ți găsești prieteni. Pentru a găsi oamenii care te plac e nevoie să fii tu însuți.
  9. Când suntem la capătul puterilor, găsim pământul solid al fundației noastre. Și ne putem reconstrui.
  10. Emoțiile sunt ca vremea. Se schimbă și se modifică. Norii pot părea nemișcați ca pietrele. Ne uităm la ei și nu observăm nicio schimbare. Și totuși ei se mișcă mereu.
  11. Când vrei să scapi de o problemă, îți este de ajutor să te uiți bine la ea. Nu poți urca un munte dacă te prefaci că nu e acolo.
  12. Iertarea de sine face lumea mai bună. Nu devii o persoană mai bună crezând că ești un om rău.
  13. Iubirea nu e ceva ce meriți doar dacă ai atins un scop.
  14. Nu suntem experiențele prin care trecem. Cerul rămâne cer mereu.
  15. Leacul pentru singurătate nu este o mulțime de oameni. Leacul pentru singurătate este să înțelegi cine ești.
  16. Cel mai puternic moment din viață e când decizi să nu mai fii speriat.
  17. Ține minte vor fi alte zile și alte sentimente.
  18. Nimic nu e mai puternic decât o raza de speranță care nu se stinge.
  19. Nu trebuie să faci mereu chestii. Uneori poți doar să fii, să simți lucruri și să treci prin ele mâncând chipsuri și supraviețuind, ceea ce e mai mult decât suficient.

Nu-ți sta în cale. Să fii tu însuți nu e ceva ce trebuie să faci. Te-ai născut tu însuți și nici măcar nu trebuie să încerci

Citește și:

Kudika
24 Iunie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.