Setari Cookie-uri

Avantajele feminității la masa de poker - abilitățile jucătoarelor într-o lume dominată de bărbați

În mod tradițional, pokerul este considerat un joc al bărbaților, la fel ca cele mai multe jocuri de noroc.

În înalta societate, pokerul se juca în cluburi exclusiv masculine, asociate prestigiului unor locații publice sau private - de la cazinouri, la săli ale unor clădiri rezidențiale de lux. Femeilor li se permitea accesul cel mult în calitate de însoțitoare, distracția de profil fiind rezervată bărbaților.

Lucrurile s-au schimbat categoric în ultimul secol. Din fericire, astăzi nu se fac mai discriminări de gen în gambling, așa cum este normal să se întâmple în orice aspect al vieții de zi cu zi. Chiar dacă bărbații domină în continuare turneele de poker și reprezintă publicul principal în cazinouri, genul feminin este tot mai bine reprezentat.

Mai mult decât atât, atunci când au curajul și dorința de a se implica în mod real în partide de poker, femeile își pot folosi unele abilități specifice și pot să se impună, chiar dacă reprezintă o minoritate. Kara Scott, Lucia Navarro, Ana Marquez, Viviana Saliba, Samantha Abernathy, foste sau actuale ambasadoare de brand ale operatorului de jocuri de poker 888, sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute jucătoare de poker de succes din ultimii ani.

Citește și:

Să fii femeie la masa de poker - din dezavantaj social, în avantaj real

Feminitatea poate să reprezinte așadar un aspect strategic folosit de către jucătoare pentru a-și domina adversarii la masa de poker. În jocurile live față în față, așa cum sunt cele din cadrul turneelor organizate în locații selecte (inclusiv în București, în ultimii ani), interacțiunea dintre participanți este maximă. Sunt respectate numeroase reguli de conduită, însă respectivele sesiuni de distracție competitivă nu se rezumă doar la imaginea cărților, ci și la aspectul și atitudinea jucătorilor.

Astfel, există o influență vizuală, iar bărbații au tendința de a fi distrași de imaginea și gesturile adversarelor, mai mult decât este valabil în sens invers și mai mult decât se constată acest lucru în cazul jocurilor desfășurate exclusiv între reprezentanți ai genului masculin. Este o chestiune ce ține de firea lucrurilor, nu întâmplător femeia este muză eternă în artă, iar totul se învârte în jurul pasiunii bărbaților pentru aceasta. Oricât de pragmatic și profesionist ar fi abordată o partidă de poker, se poate ca femeile să își exercite așadar această superioritate naturală în privința influenței psihologice, prin atitudine și diverse gesturi aparent banale.

Citește și:

Super-puteri pentru genul feminin, de utilizat în jocul de poker

Dețin femeile instrumente suplimentare pe care le pot folosi în favoarea lor contra unor adversari bărbați? Diverse rapoarte și analize au indicat faptul că femeile pot beneficia de abilități care le permit să citească mai bine subtilitățile emoționale ale persoanelor cu care interacționează. În plus, pot să rămână imprevizibile în joc, pot să-și ascundă mai bine emoțiile atunci când doresc să o facă.

Jocul de poker nu este un joc de noroc oarecare, este un joc de abilități în care ai nevoie de mult mai mult decât de o mână bună. Trebuie să îți înțelegi adversarul și să fii uneori persuasiv prin comunicare non-verbală, să știi cum să acționezi și chiar cum să faci în așa fel încât competitorii tăi să fie influențați să ia decizii care de fapt te avantajează pe tine.

Citește și:

Aparent, femeile se pricep mai bine decât bărbații în acest gen de situații, având capacitate mai mare de a gestiona emoțiile și de a-și păstra calmul. În anumite contexte, bărbații pot ajunge să fie confuzi, să fie induși în eroare de o astfel de atitudine. De asemenea, prin atenția la detalii și prin folosirea tuturor informațiilor în mod inteligent, jucătoarele pot obține un avantaj competitiv în fața adversarilor lor bărbați în jocul de poker.

Jucătoare profesioniste de poker și influenceri de gen feminin

Drept dovadă că toate cele de mai sus sunt adevărate, în ultimele decenii s-au evidențiat tot mai multe jucătoare de poker cu rezultate foarte bune în turnee, chiar jucătoare profesioniste de poker, care trăiesc exclusiv din această carieră. Este important să înțelegem că numărul acestora este destul de mare, în raport cu numărul total de persoane de gen feminin care aleg să joace poker.

Citește și:

Unele jucătoare au ajuns să devină ambasadoare de brand ale unor platforme internaționale de poker online, încurajând astfel și alte femei să încerce această formă de divertisment modern, atât de simplu de accesat pe internet. Folosindu-ți inteligența, abilitățile și, de ce nu, frumusețea, ca jucătoare de poker, poți rapid să ajungi în categoria influencerilor online și să te bucuri de o mulțime de oportunități pornind de la acest statut de invidiat.

Fiecare persoană se poate face remarcată în felul său, dar pokerul – un joc asociat cu inteligența și priceperea – reprezintă cu siguranță un context pozitiv. A-ți folosi toate abilitățile pentru a te impune în joc este, în acest caz, perfect onest, etic, fair-play. Pokerul chiar provoacă oamenii să facă acest lucru, să încerce să ducă jocul mai presus decât o simplă confruntare bazată pe modul norocos în care sunt distribuite cărțile de joc.

Citește și:

Sursa foto 888poker.ro


Kudika
26 Iunie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.