Setari Cookie-uri

Mind your Business: de la sigurătate la marea schimbare a antreprenorilor români

Antreprenorii români pornesc de la dorința de a avea impact în lume, iar în procesul de a construi companii valoroase se simt copleșiți de frica de eșec și de dorința de a controla cât mai multe.

După un punct de cotitură ajung să facă o schimbare. Pe scurt, așa arată un traseu al câtorva antreprenori cu care am vorbit noi în demersul de a afla cum stau cu sănătatea mintală cei care au ales să își înființeze propria companie.

Acestea sunt doar câteva concluzii din prima parte a inițiativei noastre de a crea primul barometru al wellbeing-ului mintal în rândul antreprenorilor români, un studiu realizat alături de compania de cercetare Unlock, realizată cu sprijinul Autonom.

Mai multe despre studiu, aici.

Din discuțiile din etapa de studiu calitativ, a reieșit că antreprenorii români trec prin patru mari faze:

  • Neliniște
  • Singurătate
  • Conștientizare
  • Schimbare

NELINIȘTEA antreprenorilor

Antreprenorii fac ceea ce fac pentru că vor să aducă o schimbare, un impact, nu o fac doar pentru bani. Astfel, motivația lor cea mai puternică este impactul, caută să evolueze și de aici li se trage și o mare parte din neliniște. Adică fix NELINIȘTEA progresului.

Citește și:

Imersiunea în muncă se trage din pasiune și din vulnerabilitate.

Neliniștea vine și din nevoie de a avea CONTROL - antreprenorii consideră că ei le fac cel mai bine pe toate și nu lasă controlul complet din mână. Chiar dacă deleg, în activitățile cu riscuri mari, aleg să se implice și ei. Au probleme de încredere și de gestionare, iar asta atrage un nou nivel de presiune.

Presiunea și neliniștea vin și din o mare frică de eșec, de aceea trebuie să demonstreze și să muncească și mai mult.

Citește continuarea pe start-up.ro


Kudika
2 Iulie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.