Setari Cookie-uri

Rutina perfectă pentru păr

La fel ca și cu mersul la sală sau mâncatul sănătos, și în cazul îngrijirii părului totul depinde de o rutină pe care ar fi excelent dacă ai începe-o și mai apoi să te ții de ea pe termen lung. Iată care este cea recomandată de noi: ===▷▷▷

Părul are și el nevoie de o atenție specială, la fel la și restul corpului. Și el poate să îți transmită dacă se simte bine sau mai puțin bine. Așa că sfatul nostru este să te ocupi de el cu aceeași atenție pe care o acorzi tenului, de exemplu.

Orice stare de bine începe de la rutina pe care o alegi în cazul îngrijirii și al curățării. Tocmai de aceea am ales să abordăm acest subiect important și să includem în articol informații despre ce ai putea să faci bine pentru ca părul tău să fie mereu sănătos și frumos.

Rutina unui păr perfect sănătos și frumos

La fel ca și cu mersul la sală sau mâncatul sănătos, și în cazul îngrijirii părului totul depinde de o rutină pe care ar fi excelent dacă ai începe-o și mai apoi să te ții de ea pe termen lung. Desigur, dacă este prima dată când alegi să faci asta, se poate să fie nevoie de o perioadă de acomodare la obiceiuri și la produse, însă, odată ce identifici care sunt cele care îți priesc, te asigurăm că evoluția va fi doar spre bine.

Citește și:

1. Spălarea părului este primul pas pentru îngrijirea corectă a acestuia. Alege un sampon profesional pe care să îl folosești nu mai des de 2-3 ori pe săptămână. Spălarea părului prea frecventă poate să elimine uleiurile naturale pe care scalpul le produce și astfel să îi dăuneze mai tare. Tipul șamponului pe care îl folosești trebuie să fie adaptat tipului tău de păr. Și nu uita să îl folosești mai ales pe scalp și mai puțin pe lungimea firului de păr.

2. Apoi folosește balsam, mască sau tratamente specifice părului tău. Aplică-le pe lungimea acestuia, lasă-le câteva minute să acționeze și mai apoi clătește-le bine. Acestea împreună cu șamponul potrivit scalpului și părului tău sunt baza pe care începi să construiești rutina.

Citește și:

3. Uscarea și stilizarea sunt două procese care pot să rănească părul dacă nu sunt făcute cum trebuie. Setează temperatura uscătorului să fie una medie, mai degrabă decât una ridicată, iar atunci când începi stilizarea acestuia să nu uiți să folosești produse cu protecție termică.

4. Îngrijește părul zilnic pieptănându-l și hidratându-l cu ajutorul unui ser aplicat pe vârfuri pentru a-l ajuta să nu se despice atât de ușor și rapid vârfurile.

5. Alimentația și stilul sănătos de viață sunt iarăși două elemente deosebit de importante nu doar pentru păr, cât și pentru întreg corpul. Chiar dacă pare că acestea nu sunt legate unele de celelalte, să știi că în viața de zi cu zi se întâmplă fix contrariul. Așadar, bea atâta apă cât ți-a recomandat medicul și vei vedea efectele benefice atât pentru corp, cât și pentru păr. Iar dieta este la fel de importantă: consumă cât de multe vitamine și minerale poți (vitamina E, zinc, biotina sau Omega-3) și vei vedea cu ochiul liber efectul acestora asupra pielii și asupra părului.

Citește și:

6. Mentenanța regulată este și ea foarte importantă deoarece poate să întărească părul ori de câte ori o faci. Astfel, tunde regulat vârfurile, undeva la 6-8 săptămâni, pentru a preveni despicarea lor și nu uita să faci tratamente specifice tipului tău de păr din când în când. Acum găsești produse profesionale în magazine online sau offline și nu este neapărată nevoie să ajungi la salon pentru asta.

În funcție de tipul de păr, iată pe scurt câteva sfaturi care să te ajute:

  1. Pentru părul gras alege șampoanele clarifiante și fii atentă să nu pui balsam pe scalp.

  2. Pentru părul uscat alege produse care sunt profund hidratante și evită pe cât posibil căldura excesivă.

  3. Iar pentru părul vopsit este bine să alegi șampoane și balsamuri sau alte tratamente care să te ajute să îți păstrezi cât mai vie culoarea până la următoarea vopsire.

    Citește și:
  4. Pentru părul normal poți să folosești cam orice produse de curățare și îngrijire, însă nu uita niciodată de produsele cu protecție termică.

A avea un păr sănătos și frumos înseamnă să îi acorzi atenția pe care o merită și să te bucuri de el zi de zi.

Credite foto: unsplash.com


Kudika
28 Iunie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.