Setari Cookie-uri

Cum îți pregătești corpul și pielea pentru vară: două terapii eficiente de lifting și remodelare cu efect rapid

Vara a venit și odată cu ea a crescut și preocuparea pentru siluetă. Alături de o alimentație echilibrată, tehnologiile avansate de remodelare corporală oferă soluții eficiente și rapide în acest sens: lipoliză localizată (topirea grăsimii persistente din anumite părți ale corpului), eliminarea celulitei și îmbunătățirea aspectului pielii lăsate.

Există chiar și anumite tratamente de rejuvenare facială care pot fi efectuate în siguranță și vara, cu efect vizibil și rapid, fără a sensibiliza pielea în fața razelor UV. Mai multe despre acest subiect povestește Dr. Ana Goanță, medic dermatolog în cadrul Spitalului de Dermatologie Bioderm.

Microunde pentru o siluetă suplă și fără celulită

Tratamentul cu Onda Coolwaves, unul dintre cele mai populare la ora actuală, este ideal pentru persoanele care caută o metodă non-invazivă de a reduce celulita și de a remodela zonele cu depuneri de grăsime rezistente la dietă și exerciții fizice. Tratamentul este eficient în special pentru zone ale corpului precum șoldurile, abdomenul și coapsele.

Aparatul utilizează tehnologia microundelor pentru a penetra în profunzime țesutul adipos, astfel distrugând membranele celulare ale celulelor adipoase subcutanate și dizolvând depozitele de grăsime. Pe lângă eliminarea celulelor adipoase, această tehnologie stimulează producția de colagen și astfel tonifiază și întărește țesutul. ONDA Coolwaves stimulează țesutul conjunctiv din jurul lobulilor adipoși ai celulitei, reducând efectul de „coajă de portocală” și oferind îmbunătățire vizibilă a aspectului pielii.

Citește și:

„Onda are trei funcții: lipoliza localizată, combaterea celulitei și skin tightening. Ceea ce îl face foarte util atât pentru persoanele care își doresc slăbire localizată, dar și pentru acele persoane care au un exces de piele, de exemplu femeile care au născut recent sau persoanele care au slăbit multe kilograme”, explică Dr. Ana Goanță.

Tratamentul durează 20-30 de minute și este non-invaziv și nedureros. Rezultatele se văd după primele 4 ședințe. „Ședințele se fac la un interval de 2 săptămâni, ceea ce este foarte convenabil pentru persoanele care sunt foarte ocupate. Înainte de procedură, este recomandată o consultație pentru a stabili un plan de tratament personalizat. În ziua tratamentului, nu sunt necesare pregătiri speciale. În timpul sesiunii, veți simți o căldură plăcută în timp ce aparatul este aplicat pe zona vizată, fără a necesita anestezie”, adaugă Dr. Ana Goanță.

Citește și:

Singurele contraindicații se referă la persoanele cu implanturi metalice în zonele de tratament, cu tulburări de coagulare, femeilor însărcinate sau celor care alăptează și persoanelor cu afecțiuni dermatologice active în zona de tratament.

RevolvX, un sistem 4 în 1 pentru transformare facială și corporală

RevolvX este un echipament avansat care combină patru tehnologii într-o singură platformă - vacuum, radiofrecvență, LED și oscilații transdermice - și este conceput pentru a oferi tratamente personalizate non-invazive pentru întregul corp, dar și la nivelul feței.

  1. Vacuumul utilizează presiune negativă pentru a stimula drenajul limfatic și circulația sanguină, crescând aportul de oxigen la nivelul țesuturilor. Aceasta ajută la reducerea edemelor și reconturarea corpului, diminuând și aspectul de „coajă de portocală”.

    Citește și:
  2. Radiofrecvența, una dintre cele mai căutate terapii de remodelare corporală, acționează prin două mecanisme: stimularea producției de colagen și termolipoliza selectivă, oferind beneficii rapide pentru reducerea volumului adipocitelor și pentru liftingul pielii.

  3. Terapia LED este efectuată cu ajutorul Light Emision Diode (diode emițătoare de lumină) și crește metabolismul intracelular cu 150%. Terapia este complet non-agresivă și non-invazivă pentru organism.

  4. Oscilațiile transdermice „frământă” în profunzime țesutul adipos, diminuând aspectul celulitei și crescând tonusul și elasticitatea pielii.

RevolvX este ideal pentru îmbunătățirea fermității și elasticității pielii, reducerea celulitei și a grăsimii localizate, precum și pentru beneficiile faciale (lifting și rejuvenare, luminozitate și strălucire, reducerea cearcănelor și a pungilor de sub ochi, stimularea circulației sanguine, atenuarea ridurilor faciale etc.).

Citește și:

„Tratamentul facial este foarte iubit și utilizat în perioada verii, deoarece nu sensibilizează tenul la razele UV și are un puternic efect de lifting. În acest caz, ședințele se fac o dată pe săptămână. Remodelarea corporală produce lipoliză și un puternic drenaj limfatic și combate celulita. De aceea, preferăm să îl combinăm cu un alt aparat, ONDA, și astfel acționăm cu două arme asupra țesutului adipos și obținem o remodelare corporală mai rapidă și mai eficientă. Ședințele se sincronizează cu procedurile de ONDA, adică o dată la două săptămâni”, adaugă Dr. Ana Goanță.

Pregătirea începe cu o consultație pentru a stabili planul de tratament. Se recomandă evitarea aplicării de produse cosmetice pe zona care urmează a fi tratată (în ziua respectivă) și hidratare adecvată pentru a facilita radiofrecvența.

Citește și:

O ședință tipică Revolvx poate dura între 15 și 30 de minute, în funcție de zona tratată și de protocolul stabilit. Pacientul va simți o căldură plăcută și o aspirație ușoară în timpul procedurii, dovada că tehnologiile sunt active și eficiente. Nu este necesar un timp de recuperare și nu rămân semne sau vânătăi pe piele după efectuarea procedurii. Este recomandat să se evite expunerea directă la soare și să se folosească protecție solară (pentru față), hidratare și menținerea unui regim alimentar sănătos pentru a sprijini rezultatele și a le menține vizibile.

Contraindicațiile se referă la femeile însărcinate sau care alăptează, persoanele cu boli cardiovasculare grave, cei cu implanturi metalice sau dispozitive electronice în corp sau persoanele cu afecțiuni ale pielii sau infecții active în zona tratată.

Citește și:

Kudika
1 Iulie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.