Setari Cookie-uri

Trenul Soarelui ajunge la Brașov pentru Solar Open Day

Asociația Industriei Fotovoltaice din România (RPIA) a organizat a doua ediție a Solar Open Day, un eveniment de referință, dedicat promovării energiei solare și metodelor de producție sustenabile.

Această ediție a avut loc la Părău, județul Brașov, unde parcul fotovoltaic deținut de Econergy și compania franceza de investiții RGREEN INVEST Romania, a fost inaugurat. Subliniind angajamentul față de sustenabilitate, călătoria către acest eveniment emblematic s-a realizat cu Ternul Soarelui pe ruta București - Brașov, pentru a completa experiența solara din jurul acestei zile.

Andrei Manea, Director Executiv RPIA, a declarat:

“ Aceasta noua ediție a Solar Open Day ne reunește într-o locație inedita, la Parau, județul Brașov, semn ca energia fotovoltaică nu are bariere. Prima ediție a Solar Open Day a avut loc la Rătești, în județul Argeș, la cel mai mare parc din Europa de Sud-Est, iar acum suntem aproape de munte. Parcul solar de la Parau este cel mai mare parc cu trackere din Romania, mecanism care permite panourilor sa își schimbe poziția în funcție de soare. Daca ni se creează condițiile favorabile din punct de vedere legislativ, noi putem să construim. Energia fotovoltaică este tehnologia cu cel mai rapid deployment, ce poate avansa cel mai repede de la stadiul de proiect la momentul injectării în rețea.“

Citește și:

Reprezentanți ai Ministerului Energiei, corpului diplomatic și autorități locale au participat la Solar Open Day, alături de reprezentanți ai mediului de afaceri și specialiști din industrie. Dat fiind ca ediția din acest an face parte dintr-o celebrare europeană mai amplă, axată pe educație, RPIA a invitat și studenți interesați de domeniul energetic, deoarece proiectele fotovoltaice care sunt dezvoltate și vor fi dezvoltate în viitorul apropiat au nevoie de forță de muncă specializată.

Dragos Roibu, Director de Cabinet în cadrul Ministerului Energiei, a declarat:

Felicitări pentru realizarea parcului. Mulțumesc organizatorilor pentru experiență și pentru drumul pana la parcul fotovoltaic, care s-a realizat cu trenul. Ca sa folosim o metafora, putem spune că și noi ne aflam pe drumul energiei solare. Ce s-a întâmplat acum câțiva ani, a fost ceva experimental. In 2012 a fost un boom al dezvoltării energiei regenerabile, care s-a oprit din cauza unor decizii nefericite ale guvernului. Acum asistam la un nou boom, ce se va transpune si in strategia energetica : pana in 2035, vom avea in mixul național aproximativ 40% din energia regenerabile.

Citește și:

Parcul fotovoltaic de la Parau, situat in județul Brașov, este codeținut de Econergy și fondul francez de investiții în energie regenerabilă RGreen. Cu o suprafață de 113 de hectare și un cost total de 65.5 de milioane de euro, proiectul vă genera energie electrică pentru a alimenta aproximativ 70.000 de locuințe pe an. Cu o capacitate totală instalată de 92MW, Părău este în prezent cel mai mare parc fotovoltaic din România echipat cu trackere, data fiind topografia sa unica.

Acest parc, alături de celelalte proiecte din portofoliul industriei fotovoltaice pentru perioada următoare, reprezintă veritabile componente strategice pentru efortul României de a-și consolida independența și securitatea energetică, contribuind astfel la stabilitatea regională și europeană.

Citește și:

Bogdan Asanache, Country Manager Econergy Romania, a declarat:

Suntem încântați să găzduim o noua ediție a evenimentului Solar Open Day, împreună cu partenerii noștri de seama de la RPIA. Pe agenda noastră se afla în mod constant implicarea in comunitate și creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța energiei regenerabile.

Cu această oportunitate, le mulțumesc stimabililor noștri parteneri de la RGREEN INVESTMENTS pentru încrederea și sprijinul lor în operarea celor 92MW la Părău și pentru că sunt o parte integrantă a lungului nostru drum în domeniul energiei regenerabile din România și din întreaga Europă.

Suntem entuziasmați sa amintim de proiectele noastre viitoare, care vor alimenta și mai multe județe din România până la sfârșitul anului 2024 și mai departe.

Citește și:

Să ne bucurăm de cat mai multe evenimente de acest tip și de toate realizările care vor urma!

Nicolas Rochon, Președinte si Fondator RGREEN INVEST, a declarat:

Proiectul Părău este ilustrația perfectă a strategiei RGREEN INVEST: ne propunem să investim în active care întăresc independența energetică a Europei și, în același timp, să reducem intensitatea de carbon a mixului energetic. Este, de asemenea, o mare realizare pentru Econergy, un partener pe termen lung al RGREEN INVEST din 2016.


Kudika
20 Iunie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.