Setari Cookie-uri

Relația greșită te va transforma într-o persoană pe care, la un moment dat, nici o vei mai recunoaște

Toxicitatea este contagioasă.

Atunci când rămâi cu cineva toxic mai mult decât trebuie să fii, dezvolți propriile comportamente toxice pentru a face față lucrurilor pe care le trăiești. Relațiile rele scot la iveală tot ce este mai rău în tine... te transformă în cineva de nerecunoscut, într-o persoană pe care nici măcar nu vrei să o mai vezi în oglindă.

De aceea trebuie să ieși din relațiile toxice cât mai repede posibil. Nu mai aștepta pentru că nu se va mai schimba nimic. Nu mai pierde timp prețios din viața ta. Nu mai încerca să salvezi pe cineva care nu vrea să fie salvat. Trebuie să pleci în interesul sănătății tale mintale, în interesul propriei tale creșteri. Meriți ceva mai bun. Meriți o iubire adevărată, matură și, cel mai important, meriți o iubire sănătoasă.

Citește și:

Când întâlnești pe cineva care te înșeală din nou și din nou, pe cineva în care nu poți avea încredere, pe cineva care te face să te întrebi dacă o să vină acasă în seara aceea, devii un haos paranoic. Începi să-i cauți prin telefon să vezi dacă a tot trimis mesaje fostelor lui iubite. Începi să ghicești parolele la emailuri să vezi cu cine a vorbit. Începi să îl interoghezi despre fiecare fată cu care interacționează față în față și pe rețelele sociale pentru că ești convinsă că te va răni din nou. Trebuia să-l părăsești, dar ai rămas și te-ai transformat în cineva pe care nu te mai recunoști.

Când întâlnești pe cineva care transformă totul într-o ceartă, care se supără pe tine pentru cele mai mici greșeli, care nu poate avea o conversație simplă cu tine fără să ridice vocea, începi să te cenzurezi. Decizi să nu îi spui povești interesante despre ziua ta pentru că ar putea deveni gelos. Ascunzi pungile cu cumpărături, chiar dacă ai folosit proprii bani, pentru că s-ar putea să se enerveze. Ștergi cele mai nevinovate mesaje. Ștergi istoricul căutărilor tale nevinovate. Devii o persoană fricoasă, o persoană care minte, o persoană care se furișează în jurul adevărului.

Citește și:

Trebuia să-l părăsești, dar ai rămas și te-ai transformat într-o femeie pe care nu o mai recunoști.

Când întâlnești pe cineva care este obsedat de dramă, cineva care crede că gelozia este romantică, cineva care începe certuri pentru distracție, te obișnuiești cu certurile. O să răspunzi cu aceeași măsură. O să spui lucruri pe care le vei regreta. O să presupui că e normal să te cerți cu drame în fiecare zi a săptămânii. O să ajungi să fii dependentă de durere ca și persoana cu care ești. O să confunzi confortul cu tristețea și certurile cu pasiunea.

Trebuia să-l părăsești, dar ai rămas și te-ai transformat într-o femeie pe care nu o mai recunoști.

Chiar dacă vrei să lupți pentru persoana cu care ești, să rămâi într-o relație toxică din dragoste este cel mai rău lucru pe care îl poți face. Ai voie să pleci. Ai voie să începi de la zero. Ai voie să cunoști adevărata dragoste.

Citește și:

Relațiile greșite te vor transforma într-o femeie pe care nu o mai recunoști - dar dacă pleci acum, poți schimba comportamentele tale rele. Poți lucra la problemele tale de încredere, de abandon, de angajament. Poți ajunge din nou într-un loc sănătos. Dar trebuie să depui efort. Trebuie să iei decizia să pleci, să te ierți pe tine însăți și să fii fericită.

foto main Canva.com


Kudika
15 Mai 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.