Setari Cookie-uri

Cum poți avea grijă de dietă atunci când ai un program încărcat

Fie că iei masa în oraș, fie că mănânci acasă, este important să ai în vedere o dietă echilibrată. Iată cum poți face alegeri mai sănătoase atunci când ai un program foarte încărcat.

Începi dieta cu cele mai bune intenții, salvezi rețete sănătoase, umpli frigiderul de legume și te familiarizezi cu toate funcțiile air fryer-ului. Dar apoi se întâmplă ceva: un deadline imposibil la job, un proiect complex la facultate și tot programul tău este dat peste cap. Oricare ar fi motivul, uneori, în programul zilnic nu mai rămâne timp sau energie pentru a pregăti mese sănătoase. Așa că ajungi la foodcourt sau comanzi o pizza, iar în final te descurajezi în legătură cu ideea de a mai mânca vreodată sănătos.

Și ai dreptate să îți faci griji. O dietă bogată în grăsimi saturate, sare și zahăr poate cauza diferite probleme de sănătate. Dar există modalități prin care poți pregăti mese sănătoase acasă, fără a investi prea mult timp în planificarea lor sau pentru efectuarea cumpărăturilor. Iată câteva idei pentru te menține pe drumul cel bun chiar și atunci când ai un program agitat.

Citește și:

Opțiuni sănătoase la restaurant

La restaurante vei găsi și preparate cu un număr redus de calorii. Aruncă o privire rapidă pe meniurile online ale restaurantelor pentru a vedea unde găsești cele mai bune opțiuni înainte de a ieși în oraș.

Apoi, la restaurant, servește mai întâi o salată sau o supă. Este un început nutritiv și sățios, care te va ajuta să consumi mai puține calorii la masă. De asemenea, alege antreuri pe bază de legume, pește la cuptor sau frigarui de pui, de preferat fără sosuri și înlocuiește garniturile precum cartofii prăjiți cu o salată de varză sau legume la grătar.

Alegeri mai bune la fast-food

Mâncatul la fast-food nu înseamnă că trebuie să dai gata un cheeseburger și porția de cartofi prăjiți servită alături. Există și opțiuni de meniuri în care poți găsi alegeri mai sănătoase. Multe restaurante fast-food au în meniurile lor numărul de calorii al produselor, lucru care te va ajuta sa iei decizii inspirate.

Citește și:

Dacă este vorba despre un burger, este ușor să faci ajustări sănătoase, cum ar fi fără maioneză, legume extra și cu pâine integrală. Totodată, restaurantele care oferă meniuri pe care le poți crea tu includ opțiuni vegetariene sau opțiuni cu carne și legume la grătar, care sunt, de asemenea, variante mai sănătoase.

Kituri de mâncare

Dacă timpul necesar pentru a selecta rețete, a planifica meniul pentru o săptămână și pentru a face cumpărături este ceea ce te împiedică să mănânci sănătos, există o soluție ușoară: kiturile pentru acasă.

Există firme care împachetează alimente pentru mai multe mese și le livrează la domiciliu în fiecare săptămână. Desigur, costul este mai mare decât dacă ai planifica mesele și cumpăra tu ingredientele, dar mulți consideră că acest confort merită. În plus, eviți să cumperi ingrediente care rămân nefolosite și stau în frigider.

Citește și:

Atunci când ți se livrează cutia cu mâncare, nu trebuie decât să amesteci ingredientele măsurate în prealabil și să urmezi instrucțiunile de gătit pentru a avea pe masă, în câteva minute, feluri gustoase și porții controlate. Ai posibilitatea de a alege dintr-o listă de rețete care se rotesc constant. Multe firme oferă, de asemenea, opțiuni cu conținut scăzut de carbohidrați, hipocalorice, fără gluten sau vegetariene.

Alimente pretăiate și preambalate

Nu putem nega faptul că opțiunea mai prietenoasă cu bugetul este să cumperi ingredientele întregi și să le pregătești singură. Dar dacă ești în criză de timp și ai nevoie de o modalitate de a avea totuși mâncare sănătoasă pe masă, ia în calcul să plătești pentru comoditate, dacă este posibil.

Citește și:

Legumele pretăiate, congelate sau salatele la pungă te pot ajuta să pregătești o masă sănătoasă în mai puțin timp. Deși sunt un pic mai scumpe, îți economisesc timp și energie.

Așadar, având la dispoziție opțiuni de mese convenabile și informațiile necesare pentru a face alegeri inteligente și sănătoase te vei simți bine în legătură cu ceea ce mănânci chiar și atunci când programul devine aglomerat.

Sursa foto: freepik.com


Kudika
14 Mai 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.