Setari Cookie-uri

Primul ajutor de... Revelion!

Mergand pe principiul ca o data in an ne este permis orice, noaptea de revelion devine numai buna pentru orice dorinta, rebeliune sau exces. Masa plina cu mancaruri si bautura, prietenii alaturi, ce mai, atmosfera numai buna de distractie si intrecut masura. Se spune ca asa cum ne merge in noaptea de Revelion, asa ne va fi tot anul, insa poate unele persoane ar trebui sa spuna Doamne Fereste!.

Mergand pe principiul ca o data in an ne este permis orice, noaptea de Revelion devine numai buna pentru orice dorinta, rebeliune sau exces. Masa plina cu mancaruri si bautura, prietenii alaturi, ce mai, atmosfera numai buna de distractie si intrecut masura. Se spune ca asa cum ne merge in noaptea de Revelion, asa ne va fi tot anul, insa poate unele persoane ar trebui sa spuna “Doamne Fereste!”.

artificii Lasand gluma la o parte, Sarbatorile sunt intotdeauna prilej de excese de tot felul chiar si pentru cele mai ponderate persoane. Mancarurile grase si consumul exagerat duc la dobandirea sau activarea unor boli, la diverse accidente vasculare sau chiar infarcte, iar consumul excesiv de alcool poate culmina cu multe probleme, atat de sanatate cat si sociale. Deasemenea vremea rece si mai ales ghetusul fac ca in aceasta perioada bolile reumatice sa se acutizeze iar sectia de ortopedie sa fie plina cu persoane care au cazut si s-au accidentat, prezentand fracturi, luxatii, entorse etc.

Citește și:

Pentu ca se pot intampla multe neplaceri in aceasta perioada, ne propunem sa prezentam in articolul de fata principalele afectiuni in fata carora sa stim sa acordam un prim ajutor.

Primul ajutor in toxiinfectii alimentare

Toxiinfectiile alimentare reprezinta o gama de patologii digestive, dar care au implicatie sistemica, adica in tot organismul, reprezentand o urgenta medicala si putand culmina cu moartea daca nu sunt tratate in timp util.

Manifestarile clinice apar la maxim 72 de ore de la ingestia alimentelor infectate si sunt reprezentate de: dureri de burta, diaree, greata, voma, dureri de cap, febra, stare generala de rau, apatie, deshidratare etc. Cel mai frecvent implicate in producerea toxiinfectiilor sunt ouale si preparatele din oua, carnea si preparatele din carne (pentru ca aceste alimente contin din abundenta substanteleideale pentru dezvoltarea bacterana).

Citește și:

Priumul ajutor: acesta consta in prezentarea la medic intr-un timp cat mai scurt, fiecare ora care trece reprezinta un pas spre... deces.

Primul ajutor in intoxicatia etilica

In cazul consumului excesiv de alcool persoana respectiva poate ajunge chiar la coma alcoolica. Fiindca aceste cazuri sunt poate cele mai des intalnite in perioada Sarbatorilor ar trebui sa stim ce masuri sa luam in cadrul primului ajutor.

Vizionare placuta


Kudika
30 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.