Setari Cookie-uri

5 afectiuni care apar toamna

Toamna apar variatiile bruste de temperatura, umiditate si presiune atmosferica, variatii la care organismul nostru raspunde si incearca sa se adapteze. Noptile devin mai lungi, iar de lumina stimulatoare a soarelui se bucuram din ce in ce mai putin. Timpul ploios ne scade imunitatea si ne creste riscul in fata infectiilor respiratorii, astfel ca, in ansamblu, toamna devine un anotimp in care afectiunile se fac resimtite.

Toamna apar variatiile bruste de temperatura, umiditate si presiune atmosferica, variatii la care organismul nostru raspunde si incearca sa se adapteze. Noptile devin mai lungi, iar de lumina stimulatoare a soarelui ne bucuram din ce in ce mai putin. Timpul ploios ne scade imunitatea si ne creste riscul in fata infectiilor respiratorii, astfel ca, in ansamblu, toamna devine un anotimp in care afectiunile se fac resimtite.

toamna 5 afectiuni care apar toamna

Toamna afectiunile alergie, cele reumatice, infectiile respiratorii, afectiunile gastrice sau neurologice – toate acestea fie apar, fie simptomele lor se intensifica in acest sezon. Iata care sunt principalele afectiuni care dau batai de cap pe timp de toamna...

Racelile (infectiile respiratorii)

Timpul ploios, variatiile bruste de temperatura, umiditatea crescuta, vantul puternic – toate acestea ne scad imunitatea, astfel racelile incept sa para. De obicei infectiile respiratorii din acest sezon nu sunt grave si nu sunt la fel de puternice ca cele de pe timpul iernii, insa trebuie mers la medic pentru un consult de rutina si pentru a elimina riscul unei infectii virale.

Astmul si alte boli alergice


Toamna este un anotimp al alergiilor (ca si primavara de altfel), insa dintre toate cea mai manifesta in acest sezon este cea astmatica (astmul alergic). Exista mai multe tipuri de afectini asmatice, insa astmul alergic are un caracter sezonier si nu este umed (se mai numeste si astmul uscat), nefiind insotit de bronsita. Astmul se manifesta in general printr-o dificultate de respirare, mai exact de eliminare a aerului din plamani, pacientul depunand efort in expir si prezentand respiratie suieratoare.

Ulcerul gastro-duodenal


Ulcerul poate avea multe cauze, adesea acestea suprapunandu-se: fumatul, alcoolul, stresul, alimentatia incorecta (predomainant mancaruri prajite si grasimi, excesul de dulciuri, cafea si condimente), factori gentici si infectii (Helicobacter Pyilory), unele medicamente ca aspirina, corticosteroizii, boli precum Chron, ciroza, pancreatita cronica etc.

Ulgerul gastro-duodenal se manifesta prin aparitia durerilor la acest nivel, pacientul simtind durere in epigastru (in capul pieptului), variatii ale poftei de mancare, eructatii, greata sau varsaturi (uneori varsaturile pot fi ca zatul de cafea, ceea ce exprima sangerari la nivel gastric, un stadiu destul de avansat al ulcerului). Durerile apar de obicei inainte de masa, dispar apoi ca sa revina dupa un timp de la incheierea mesei. De obicei durerea din ulcerul gastric apare rapid dupa masa, spre deosebire de durerea din ulcerul duodenal care apare la cateva ore dupa masa. Durerile din ulcerul duoadenal apar in special toamna si primavara, in timp ce durerile din ulcerul gastric se itntensifica vara si iarna.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.