Setari Cookie-uri

Lansare album igloo: <40.14 birouri de arhitectura

igloomedia continua seria AVPI (Arhitecturi vazute prin igloo) prin publicarea albumului “<40. 14 birouri de arhitectura”, intr-un format grafic nou, dinamic si neconventional.

igloomedia continua seria AVPI (Arhitecturi vazute prin igloo) prin publicarea albumului “<40. 14 birouri de arhitectura”, intr-un format grafic nou, dinamic si neconventional. Tema publicatiei reprezinta, de asemenea, o noutate: prin intermediul interviurilor si al imaginilor, sunt prezentate pe larg 14 tinere birouri de arhitectura din Romania, care au semnat in ultimii ani o serie de proiecte “proaspete” si inovatoare, multe dintre ele premiate de altfel la competitiile locale de arhitectura (Anuala de Arhitectura Bucuresti, Bienala de Arhitectura Bucuresti, Anuala de Arhitectura Timisoara etc.).

Albumul “<40.14 birouri de arhitectura” nu se propune drept un compendiu exhaustiv al arhitectilor tineri din Romania, ci constituie, mai degraba, o privire de moment asupra unei categorii profesionale care se raporteaza din ce in ce mai mult la standardele internationale. Sunt surprinse aici cele mai active birouri tinere ale ultimilor ani: PZP, SYAA, Square One, Dinoiu & Pop, AA Studio, Igloo Architecture, Corvin Cristian, Exhibit Arhitectura, ADN BA, Point4 Group, Republic of Architects, Parasite Studio, Tecon si Estudio.

Intr-un context social si economic inca tulbure, din care castigatoare pare a fi, in continuare, mediocritatea, igloomedia considera necesara sustinerea si promovarea initiativelor de calitate si a arhitecturii de valoare, cu atat mai mult atunci cand acestea vin din partea arhitectilor tineri, cei care, impreuna, pot produce o schimbare (cel putin, de atitudine).

Cele 14 birouri prezentate in paginile albumului sunt unite nu numai de varsta asociatilor/fondatorilor (sub 40 de ani), ci si de preocuparea pentru aspecte problematice ale arhitecturii actuale, in acord cu ceea ce se intampla la nivel international: rezolvarea relatiei dintre vechi si nou, adecvarea formei la functiune, cu atentie pentru costuri si pentru sustenabilitate, recuperarea unor situri si arhitecturi valoroase, calitatea spatiilor publice. Proiectele lor marcheaza o schimbare in abordarea arhitecturii din care vor avea de castigat, pe termen mediu si lung, atat clientii, cat si orasele si mediul cultural local.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Ianuarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.