Trei organizatii internationale specializate in siguranta alimentara (EFSA – European Food Safety Authority, USDA – United States Department of Agriculture, WHO/FAO – World Health Organization/ Food and Agriculture Organization) au publicat de curand noi recomandari cu privire la importanța inlocuirii grasimilor saturate cu cele polinesaturate si mononesaturate.
Cele mai recente recomandari vin de la cea mai importanta organizatie europeana privind siguranta alimentara (EFSA – European Food Safety Authority). Recomandarile vin in urma solicitarilor Comisiei Europene privind mențiunile de sanatate cu privire la grasimile consumate de populație. Concluziile EFSA, bazate pe cercetarile stiintifice derulate la nivelul fiecarui stat european membru, exprima clar necesitatea reducerii consumului de grasimi saturate, prin inlocuirea acestora cu grasimi nesaturate. Consumul de grasimi nesaturate reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare, boli intalnite cu frecventa mare in toate tarile europene.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Studiu Black Friday: Românii sunt pregătiți să profite de oferte, dar trebuie să fie atenți și la posibilele fraude
- Recomandările lui Carmen Brumă pentru perioada postului. Ce nu trebuie să ne lipsească din meniu în această perioadă?
- Cori Grămescu dezvăluie costurile ascunse ale obezității, dar mai ales cum le putem evita