Metodele de gatit la temperaturi inalte, ca pregatirea la gratar sau prajitul, fac din carnea de porc, vita, pasare sau chiar pestele, adevarate surse de chimicale cancerigene, in special daca acestea sunt prea prajite si formeaza o crusta de arsura.
• Alege carne mai putin grasa pentru pregatirea la gratar, sau macar indeparteaza grasimea vizibila, pentru a reduce intetirea flacarilor. • Marineaza carnea inainte de a o pune pe gratar – aceasta metoda reduce posibila aparitie a factorilor cancerigeni cu peste 90%. Foloseste otet, ulei vegetal si condimente. • Pentru a reduce timpul de pregatire la gratar, in special pentru feliile subtiri de carne, prepara-le partial inainte (in cuptor sau chiar in cuptorul cu microunde), iar apoi, spre sfarsit, aseaza-le pe gratar. • Nu aseza sursa de incalzire direct sub carne. De exemplu, aseaza carbunii pe marginea gratarului, pentru ca grasimea sa nu sara pe ei. • Aseaza folii de aluminiu intre carne si carbuni, pentru a strange grasimea care sare. • Daca grasimea care sare face mult fum, scoate pentru cateva minute carnea sau redu caldura. • Si, nu in ultimul rand, ideparteaza partea arsa a carnii inainte de consumarea acesteia.- Tarot Online: Previziuni È™i etalări zilnice.
- Cristina Cioran, detalii emoționante despre a doua sarcină: Sper să duc sarcina cât mai mult. Este singura mea prioritate acum
- Interviu cu Dr. Teodorina Secară, medic ortodont. Ce sunt aliniatorii dentari și cât de importantă este prevenția
- Cristian Porcari și Mark Stam au lansat piesa Mărie