Astazi mai mult ca oricand, a manca reprezinta mai mult decat o necesitate, fiind in egala masura o buna ocazie de desfatare a simturilor. Istoricii si antropologii au evidentiat faptul ca placerea de a manca depaseste simpla nevoie biologica de a ne hrani, deoarece valoarea centrala in societatea contemporana este data de bucuria de a trai.
Astazi mai mult ca oricand, a manca reprezinta mai mult decat o necesitate, fiind in egala masura o buna ocazie de desfatare a simturilor. Istoricii si antropologii au evidentiat faptul ca placerea de a manca depaseste simpla nevoie biologica de a ne hrani, deoarece valoarea centrala in societatea contemporana este data de bucuria de a trai.
“Dintre cele cinci simturi, gustul este cel mai complex, pentru ca orice senzatie gustativa presupune participarea simultana a vazului, a mirosului, a perceptiilor tactile si chiar a celor auditive. In profilul senzorial al unui aliment toate aceste componente se suprapun, pentru a obtine un evantai de efecte gustative, in care se conjuga aroma, culoarea, textura si temperatura. Efectul acestei constelatii senzoriale, prin care hrana solicita intens organele noastre de simt, este tocmai placerea de a manca”, declara antropologul Alexandru Ofrim.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Opțiuni sănătoase de la Herbalife pentru un mic dejun care îți dă energie și te menține în formă
- Andreea Esca, nevoită să meargă la control în fiecare an! Cu ce probleme de sănătate se confruntă prezentatoarea de știri?
- Interviu cu Daniella Pearman, Costume Designer pentru Sex Education