Ulcerul,virozele, astenia sunt doar cateva afectiuni care se pot agrava odata cu venirea primaverii.
Documenteaza-te din timp despre bolile care se pot agrava primavara si cum te poti proteja impotriva lor.
1. Hepatita acuta infectioasa
Este o boala datorata virusului hepatitic A, care se transmite pe cale fecal-orala (maini murdare, alimente, obiecte contaminate) in special in sezonul cald si in colectivitati.
Persoanele care fac boala dezvolta anticorpi protectori pentru toata viata. Semnele si simptomele includ: manifestari digestive (greata, varsaturi, dureri abdominale, lipsa poftei de mancare), manifestari gripale si icter dupa 2-3 zile.
2. Toxinfectii alimentare
Sunt frecvente in sezonul cald, prin consumul unor alimente contaminate cu bacterii. Simptomele includ: scaune diareice, varsaturi, dureri abdominale.
Alimentele incriminate:
- Oua si preparate cu oua (creme de prajituri) (bacteria: salmonella)
- Lapte si produse lactate (stafilococ)
- Orez (bacillus cereus)
- Carne si produse din carne (salmonella, c.perfigens)
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Când se bea ceaiul de turmeric - Ghid complet pentru beneficii și consum
- Nadia Comăneci, Pasărea Măiastră a României: Cum a schimbat istoria cu primul 10 la Olimpiada de la Montreal?
- Horoscop săptămânal: De ce are nevoie fiecare semn zodiacal în săptămâna 10-16 februarie
3. Ulcer si gastrite
Ulcerul se manifesta in special primavara si toamna, prin dureri abdominale, insotite de greturi si varsaturi.
Factori de risc recunoscuti pentru agravarea ulcerului:
- Sezonul de primavara si toamna;
- Medicamente antiinflamatoare (aspirina, cortizon);
- Fumatul;
- Alcoolul;
- Stresul;
- Alimente condimentate, alimente fierbinti/foarte reci;
- Excesul de cafea;
- Alimentele acide;
- Bauturile carbogazoase.
Citeste continuarea articolului e Garbo.ro.
Sursa foto interior si prima pagina: Shutterstock.