Iubitorii de checuri si briose vor adora aceasta reteta!
Reteta de Banana bread mi-a iesit de multe ori in cale: fie ca a fost vorba de vreo poza apetisanta pe Pinterest, fie ca am citit vreo reteta in Good Food ori am intalnit vreo mama in parc dispusa sa palavrageasca despre ce ii mai da copilului sau de rontait intre mese. Din motive obscure, n-am pregatit niciodata pana acum acest chec cu banane. Si rau am facut fiindca este superdelicios!
Foto: Banana bread, ingrediente, Shutterstock
Ingrediente
- 3 banane coapte bine-bine (cu cat mai negre, cu atat mai bine)
- 1/2 cana de zahar brun
- 1/2 cana de ulei de cocos
- 2 oua
- 2 cani faina alba
- 1 pliculet de praf de copt
- 1 pliculet vanilie bourbon (eu folosesc Arome Finesse de la Dr Oetker pentru ca mi se pare ca parfumeaza minunat aluatul dar poti sa pui zahar vanilat daca preferi)
- scortisoara dupa gust
- optional: fructe uscate si/sau nuci/alune/migdale crude
Foto: Banana bread, Shutterstock
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele cu blenderul. La sfarsit se adauga fructele uscate si nucile. Se toarna toata compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C cam 1 h (faceti testul cu scobitoarea pentru a fi siguri).
Foto: Banana bread, Shutterstock
Foto: Banana bread servita cu miere si nuci, Shutterstock