Am invatat sa fac iaurt in casa in urma cu cativa ani, pe vremea cand eram obsedata de calorii si slabire.
Pe atunci eram indragostita de iaurtul Activia insa ma enerva teribil ca nu gaseam pe piata o varianta degresata. Asa ca am inventat-o singura din iaurt Activia normal si lapte degresat.
Foto: iaurt de casa, Shutterstock
Desi astazi sunt adepta mancarurilor in stare cat mai naturala si savurez fara remuscari chiar si iaurturi grecesti, pline de grasime si calorii, am pastrat obiceiul de a face iaurtul in casa pentru simplul motiv ca e mai gustos si ii pot pacali pe cei dragi sa consume laptele de tara pe care altfel l-ar fi ocolit cu incapatanare.
Foto: iaurt de casa cu fructe, Shutterstock
Ingrediente
- 1 l lapte (gras, de tara sau de cumparat dar NU UHT)
- 3 linguri de smantana
Mod de preparare
Laptele se fierbe si se lasa la racit pana ajunge la temperatura corpului. Se incorporeaza cele trei linguri de smantana avand grija sa omogenizati bine amestecul. Cel mai bine este sa adaugati treptat laptele peste smantana pentru a fi siguri ca aceasta s-a raspandit in tot laptele (smantana contine fermentii activi care vor forma iaurtul, asadar este necesar ca acestia sa fie uniform repartizati). Amestecul astfel obtinut se rastoarna in recipientele dorite (sau il puteti lasa in cratita) si se lasa la temperatura camerei timp de 12 ore.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- 5 sfaturi utile: Cum să economisești bani și să protejezi mediul atunci când faci cumpărături
- Te chinuie retenția de apă? Care sunt soluțiile recomandate de specialiști?
- Meniu pentru o viață sănătoasă: Descoperă cele mai bune alegeri alimentare pentru un trup și o minte sănătoasă
Foto interior si prima pagina: iaurt de casa cu miere si smochine, Shutterstock
Se poate servi ca atare sau in diverse combinatii gustoase: cu fructe proaspete, in granola sau cu miere.
Pofta buna!