Varza Kale este de ceva vreme in atentia nutritionistilor, fiind considerat un aliment foarte activ in mentinerea sanatatii, dar si in preventia unor boli grave.
Varza Kale este cunoscuta pentru continutul sau bogat in nutrienti, pentru beneficiile aduse sanatatii, dar si pentru gustul excelent pe care il prezinta.
Varza KALE – continut nutritional
Varza Kale este cunoscuta ca fiind unul dintre cele mai sanatoase alimente de pe Planeta, fiind supranumita si “alimentul complet”. Indicata in dieta, o cana de Kale tocata contine numai 33 de calorii, DAR:
- 10% din necesarul zilnic de calciu;
- 200% din necesarul de vitamina A;
- 140% din vitamina C;
- 680% din necesarul de vitamina K.
Varza Kale este foarte bogata in vitamine si usor mai saraca in minerale: calciu, magneziu, zinc, potasiu, fier, cupru, mangan, fosfor.
REGINA legumelor – Kale si beneficiile pentru sanatate
Bogata in antioxidanti, varza Kale ajuta in combaterea stresului oxidativ, dar si in detoxifierea organismului.
Varza Kale retine acizii grasi biliari in intestine, scazand astfel indirect colesterolul din sange. De aceea Kale este indicata in dieta celor cu hipercolesterolemie.
Foto: beneficii varza Kale @ Shutterstock.com