Odata ce vei incerca reteta de lapte de pasare vei obtine un deliciu de care nu te vei satura niciodata!
Vine weekend-ul si vrei sa le pregatesti celor dragi ceva dulce si gustos. Nimic mai simplu! Prepara aceasta reteta de lapte de pasare pentru a-i surpinde pe acestia cu un desert deosebit. Chiar daca reteta de lapte de pasare nu pare a fi complicata, cu siguranta te vei bucura de rezultatul obtinut. Poti incerca diverse combinatii: laptele de pasare merge foarte bine si impreuna cu clatite sau cu chec. Sau de ce sa nu incerci sa il ornezi cu coaja de lamaie sau cu ciocolata rasa?
Ingrediente lapte de pasare
• 5 oua
• 1 l lapte
• 2 plicuri zahar vanilat
• 7 linguri zahar
• 1 lingura faina
Foto: Lapte de pasare, Shutterstock
Mod de preparare lapte de pasare
Dupa ce separi albusurile de galbenusuri, bati cele 5 galbenusuri cu 2 linguri de zahar. Urmeaza sa adaugi si lingura de faina, amestecand pana cand obtii o compozitie cremoasa, omogena.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- 5 sfaturi utile: Cum să economisești bani și să protejezi mediul atunci când faci cumpărături
- Delicious To Go noua eră a răsfățului cafelei premium Tchibo cu lapte adevărat
- Ce trebuie să știi despre contracepția locală: cât de sigure sunt ovulele Contracept-M și cum să le folosești?
Intr-un castron bati albusurile, amestecandu-le cu cele 5 linguri de zahar cu mixerul astfel incat sa se topeasca zaharul.
Intre timp pui laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat intr-o oala medie ca marime in care sa incapa si norisorii de albus. Pui compozitia obtinuta din albus pe suprafata laptelui cu lingura sub forma unor bulgarasi. Intorci bulgarii de albus de pe o parte pe alta, pana cand se intaresc. Apoi ii scoti, punandu-i intr-o strecuratoare.
Amesteci laptele ramas cu crema de galbenusuri, urmand sa pui compozitia obtinuta pe foc mic. Lasi apoi compozitia consistenta care a rezultat la racit. La final o torni peste bulgarasii de albus, lasand-o la racit.
Pofta buna!
Citeste si:
- Tort lapte de pasare - Lalena.ro
- Lapte de pasare cu ciocolata - Bucataras.ro