Specialistii spun ca nu trebuie neaparat sa gatesti mancare japoneza pentru a te bucura de beneficiile acestei diete.
Dieta japoneza presupune consumarea mai multor fructe, legume si peste.
Studii recente au demonstrat ca secretul lor consta tocmai in peste si fructe de mare, si, pe langa acestea, portiile mai mici si placerea de a sta la masa. Deoarece la ei nu prea exista termenul de “a manca pe fuga”, ci doar placerea de a manca incet si de a se bucura de fiecare aroma. Sub dictonul
”Serveste portii mai mici si mananca incet!”, japonezii (in special femeile japoneze) nu urmeaza diete drastice de slabire. Este adevarat ca japonezele sunt minione in mod natural, cu o structua osoasa fina si delicata. Naomi Moriyama, autoarea cartii ”Japanese Women Don’t Get Old or Fat” (“Femeile din Japonia nu imbatranesc si nu se ingrasa”), spune despre dieta japoneza ca este “iPod-ul alimentelor” si, in speta, al siluetei de vis.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- David Popovici ar fi putut avea un alt drum în viață! Ce își dorea campionul la natație să devină, atunci când era mic
- Cele mai ciudate diete pe care le țin vedetele – și ce spun nutriționiștii despre ele
- Călătorie culinară prin Asia, fără pașaport: Parcul Titan găzduiește cea de- a 5-a ediție Asian Food Fest, între 23 și 25 mai
Japonezii au zicala “Hara hachi bu”, care se bazeaza pe o invatatura confucianista conform careia oamenii trebuie sa manance pana cand stomacul este 80 la suta plin.
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto prima pagina: mancare japoneza, Shutterstock