Setari Cookie-uri

5 suplimente pe care orice femeie ar trebui sa le ia dupa varsta de 40 de ani

O dieta moderata, opt ore de somn si miscarea te ajuta nu numai sa fii in forma, ci si sa previi numeroase boli care apar pe masura inaintarii in varsta.

comunicat de presa

Daca la 20 de ani, ridurile nu erau o amenintare pentru tine si nu iti faceai prea multe probleme din cauza kilogramelor in plus, odata cu trecerea anilor este foarte important sa ai un stil de viata echilibrat. O dieta moderata, opt ore de somn si miscarea te ajuta nu numai sa fii in forma, ci si sa previi numeroase boli care apar pe masura inaintarii in varsta.

BeautIN


Cu toate acestea, este necesar sa ai mai multa grija de tine si sa mergi periodic la medic pentru controale de rutina. Stim foarte bine ca este mai bine sa previi decat sa vindeci, iar verificarea starii inimii, a nivelului de colesterol si a densitatii osoase este recomandat sa se faca o data pe an, mai ales dupa varsta de 40 de ani.

Dieta este intotdeauna importanta, dar odata ajunsa la 40 de ani organismul se confrunta cu diverse schimbari. Este o perioada de tranzitie, astfel ca ar trebui sa acordam o atentie sporita nutritiei, prin alegerea alimentelor sanatoase, dar si prin respectararea programului de masa. Pentru ca este din ce in ce mai dificil sa oferim corpului toate vitaminele de care are nevoie, dar si pentru ca dupa 40 de ani organismul incetineste procesul de secretie al anumitor hormoni, devenind lenes si cu procesarea fibrelor si proteinelor, este cazul sa luam in considerare 5 suplimente:

Calciu si vitamina D
: Pe masura ce te apropii de menopauza, estrogenul, hormonul responsabil cu rezistenta oaselor, incepe sa scada. Ai nevoie de 1.000 mg pe zi, pe care ti le poti procura din lactate. La recomandarea medicului, poti lua suplimente cu calciu si vitamina D. Vitamina D ajuta organismul sa absoarba mai bine calciul si iti mentine sistemul imunitar puternic. De asemenea, poti procesa vitamina D pe cale naturala, expunandu-te la soare 15 minute, in fiecare zi.

Fibre: Acestea reduc balonarile si contribuie la senzatia de satietate. In plus, fibrele ajuta la scaderea colesterolului „rau”.

Vitamina C: este una dintre cele mai puternice arme de care dispui pentru a lupta impotriva chiar si a celor mai grave boli. Esentiala pentru buna functionare a corpului, vitamina C nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica a copiilor, dar si a adultilor.

Acizii grasi Omega 3: nu pot fi produsi de organism, insa s-a dovedit ca acizii grasi Omega 3 imbunatatesc activitatea sistemului cardiovascular si ajuta la reducerea riscului de producere a infarctului miocardic si a accidentului vascular cerebral.

Colagenul: este proteina cu cea mai mare concentratie din corpul uman. Aceasta poate fi gasita in oase, muschi, piele si tendoane. Colagenul joaca un rol important in corpul uman si este utlizat cu preponderenta in anumite zone ale medicinei. Deteriorarea colagenului din corpul uman poate atrage dupa sine diverse probleme de sanatate. Dupa varsta de 25 de ani cantitatea de colagen scade, iar la 40 de ani aceasta ajunge sa se opreasca definitiv. Drept urmare, pielea se usuca si semnele de imbatranire incep sa devina vizibile. Colagenul alaturi de vitamine si minerale, va ajuta sa mentineti starea normala a pielii, parului si unghiilor.

Mai multe informatii despre importanta colagenului puteti gasi accesand si https://www.healthyme.ro/el/products/1639-beautin-collagen-500ml

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.