Setari Cookie-uri

5 lucruri pe care organizatorul de nunti nu ti le va spune

Planificarea nuntii ideale necesita mult timp si atentie, investite pana in cele mai mici detalii, in asa fel incat rezultatul sa intreaca orice asteptari.

Din ce in ce mai multe viitoare mirese prefera sa apeleze la un organizator de nunti, pentru a se asigura ca vor fi lipsite de stres suplimentar si mici drame in ziua cea mare si ca se vor putea bucura cu adevarat de ceremonie si de petrecere.

Insa meseria de organizator de nunti nu este nici pe departe atat de simpla precum ti s-ar parea. Prezinta, ce e drept, doza ideala de glamour, sunt prezenti alaturi de clienti in cea mai fericita zi din viata lor, asistand la momente emotionante, dar presupune extrem de multa munca, fizica si mentala, se lucreaza inclusiv serile si in week-end-uri, este nevoie de rabdare (uneori dusa pana la extrem), gestionarea cu succes a stresului, abilitati organizatorice si, nu in ultimul rand, multa pasiune. Iata, insa, cateva lucruri pe care nu ti le va spune, de dragul de a avea o colaborare fructuoasa si de a ramane in termeni buni.

Citește și:

organizator de nunti Foto: Rohatynchuk Mykola, Shutterstock

1. A aparut o problema

Este aproape imposibil ca un eveniment special sa iasa 100% conform planului, nu conteaza cat de rapid, experimentat si pregatit este organizatorul de nunti. Insa sunt sanse mari ca nici macar sa nu observi, pentru ca, daca face aceasta meserie cu pasiune, va face fata oricarei provocari si va avea grija sa tina totul sub control si chiar sa improvizeze, la nevoie. In ziua nuntii tale, cu cat stii mai putine despre ceea ce se intampla in culise, cu atat este mai bine, iar miresele care se lauda cu nunta perfecta, care a decurs minunat, fara nicio problema, cu siguranta nu mint, insa au avut organizatorul profesionist, care le-a protejat de orice problema aparuta si le-a permis sa isi pastreze in permanenta zambetul pe chip.

2. Are prea multi clienti

Majoritatea mireselor isi doresc exclusivitate absoluta, insa un organizator bun de nunti este posibil sa lucreze si cu 20 de clienti simultan. Cheia succesului este reprezentata de organizarea impecabila, astfel putand da impresia fiecarui cuplu ca reprezinta prioritatea absoluta. In plus, un organizator bun va pune accent pe comunicarea prompta (telefon sau email) si nu iti va vorbi despre ceilalti clienti in mod critic sau depreciativ.

Citește și:

3. Florile costa mult

Este posibil ca, de cele mai multe ori, florile sa calatoreasca prin intreaga lume pana sa ajunga la clientul final. Pretul lor este in stransa legatura cu modificarile meteorologice nefavorabile sau cu pretul combustibilului avioanelor. In plus, florile nu reprezinta bunuri ce se pot fabrica pe banda rulanta, sunt lucruri vii, care nici nu se pozitioneaza singure in aranjamente spectaculoase, ci cu ajutorul unor ochi si maini talentate. Este firesc ca aceste lucruri sa se reflecte in pretul lor. Si nu uita ca, aproape intotdeauna, organizatorul de nunti reuseste sa iti obtina o reducere atractiva.

4. Esti o mireasa stresata si stresanta

Un organizator de nunti se ghideaza dupa principiul arhicunoscut “Clientul are intotdeauna dreptate” si stie ca in meseria sa trebuie sa relationeze cu mirese, mame si domnisoare de onoare emotionate, intr-o zi emotionanta. Pentru a nu parea o mireasa prea dificila, este bine sa va fixati de comun acord modul in care luati legatura, respecta-i timpul liber si nu o suna la ora 2.00 a.m. (mai ales pentru a te plange de micile drame cu viitoarea soacra) si, foarte important, nu ignora bunele maniere. In plus, nu uita sa ai asteptari realiste pentru bugetul stabilit si aminteste-ti ca un organizator de nunti, indiferent cat de bine cotat este, nu iti poate citi gandurile. Chiar daca ai avut o zi mai proasta sau esti stresata, fa un efort, stapaneste-te si comunica cu respect; consideratia si grija pe care le oferi se vor reflecta in detaliile organizarii nuntii, cu siguranta!

Citește și:

5. Sunteti prea indecisi

Cuplurile flexibile in decizii sunt visul oricarui organizator de nunti, insa cele nehotarate, care nu se pot decide, pot deveni cel mai negru cosmar. Organizatorul ofera sugestii, in functie de buget si de preferinte, dar decizia finala trebuie sa fie a voastra. Sarcina sa este sa va ajute sa restrangeti optiunile, pentru a lua hotararile cele mai informate, lucru extrem de dificil de facut, intrucat nu va sti incotro sa va ghideze daca nu aveti o idee despre ceea ce va doriti, in primul rand. Daca lasati in sarcina altcuiva deciziile, este posibil ca rezultatul sa nu va placa si sa fiti, pe cale de consecinta, nemultumiti de serviciile primite (lucru pe care niciun organizator nu si-l doreste!).

Foto prima pagina: Tyminko Galina, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.