Delicioase, sanatoase si foarte usor de facut.
Sunt incredibil de bune... si se fac in doar cateva minute :)
Aceasta varianta de prajiturele cu morcov este perfecta pentru o gustare rapida de dupa amiaza, un mic dejun in graba sau chiar ca desert pentru cina. Vei avea nevoie de destul de multe ingrediente pentru a prepara aceste bunatati, insa cel mai probabil multe dintre ele sunt deja in bucataria ta:
- 3 morcovi curatati si dati prin razatoare;
- o cana de faina;
- un varf de sare;
- jumatate lingurita ghimbir praf;
- jumatate lingurita scortisoara;
- 1/3 cana de zahar;
- 1/3 cana zahar brun (poate fi inlocuit cu zahar alb obisnuit);
- jumatate pachet de unt topit;
- un galbenus de ou;
- 3/4 cana de fulgi de ovaz;
- 1/4 cana stafide;
- 3/4 cana nuci pecan (sau nuci obisnuite, alune, migdale) maruntite;
- 1/4 cana zahar pudra;
- 50 de grame de crema de branza;
- 2 linguri de gem de caise.
Cum se prepara:
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Tanzania: O destinație fascinantă în inima Africii plină de delicii culinare la orice pas!
- Levi’s adaugă culoare și tehnici de broderie pe denim japonez sofisticat pentru colecția primăvară / vară 2024 Made in Japan
- Magia Crăciunului: Adaugă strălucire Sărbătorilor tale cu cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun
- rade morcovii sau baga-i in robotul de bucatarie pana cand sunt tocati foarte fini.
- intr-un bol amesteca faina, sare, scortisoara, ghimbir;
- intr-un alt bol adauga zaharul, untul topit si galbenusul de ou; amesteca cu un tel, apoi adauga amestecul de faina peste acestea. Continua prin a adauga ovazul, stafidele si morcovii. Combina bine si baga la frigider pentru 30 de minute.
- din aluat formeaza bilute mici pe care le dai prin nucile maruntite; pune pe o tava tapetata cu hartie de copt si coace pentru 10 minute.
- scoate din cuptor si da o mica gaura in centrul fiecarei prajiturele; baga la cuptor pentru inca 10 minute.
- intr-un bol combina 4 linguri de unt cu zaharul pudra pana la omogenizare. Adauga crema de branza, amesteca foarte bine, iar la final adauga gemul. Umple fiecare prajitura cu acest amestec.