Anumiti aditivi alimentari din pateurile de post pot provoca serioase probleme de sanatate atunci cand sunt consumati in cantitati mari, avertizeaza Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania, care a realizat un studiu pe 70 de sortimente de pateu vegetal din mai multe hipermarketuri din Bucuresti. Analiza a scos la iveala si o serie de nereguli in etichetarea pateurilor de post.
Pateul vegetal este un adevarat pericol pentru sanatate, deoarece contine un numar foarte mare de aditivi alimentari. Din analiza etichetelor a 70 de sortimente de pateu a rezultat ca doar unul singur nu contine aditivi alimentari. Cele mai multe produse analizate au in lista lor de ingrediente peste 10 aditivi alimentari, ajungand si pana la 15. Cei mai multi sunt extrem de toxici pentru organismul nostru.
De exemplu, E635 – Ribonucleotid disodic. Desi este posibil cancerigen, el a fost identificat in 29 din cele 70 de produse analizate.
Un alt aditiv alimentar, E1520 – Propilen glicol, produce stari depresive ale sistemului nervos central, este neurotoxic si cardiotoxic, iar in contact cu pielea produce dermatite.
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto prima pagina: Ekaterina Kondratova, Shutterstock
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
- NOUA UNSPE lansează în sfârșit HONEY și anunță noul său album – STUDIO 54
- Tudor Chirilă: Asistăm la o lovitură de stat. Nici Iliescu nu a făcut asta la Mineriade