De la fasole, in scop terapeutic, se folosesc tecile care se culeg cand sunt verzi si se folosesc maruntite, cand sunt bine uscate. Tecile de fasole contin aminoacizi, minerale, vitamina C, tirozidina si triptofan. Din tecile de fasole se poate prepara un ceai care este un diuretic excelent, reduce cantitatea de zahar din sange, curata organismul de toxine si, mai ales, igienizeaza rinichii si caile urinare.
Ceaiul din teci de fasole este un remediu foarte bun pentru diabetici. Se prepara in doua moduri, prin fierbere ori macerare, existand posibilitatea ca fiecare sa opteze pentru forma care i se pare mai comoda sau accesibila.
1. Prin fierbere: se pune la fiert, pentru 15 - 20 de minute, o linguri de teci uscate si maruntite, intr-un sfert de litru de apa. Se filtreaza si se beau doua- trei cesti pe zi, cu inghitituri mici, pe parcursul a 10 - 15 minute. Diabeticilor li se recomanda sa bea ceaiul neindulcit sau indulcit cu zaharina, potrivit bzi.ro.
2. Prin macerare: de seara, se pun la macerat patru linguri de teci bine uscate si maruntite intr-un litru de apa. Dimineata, amestecul se fierbe pana cand lichidul scade la jumatate. Se filtreaza si cantitatea ramasa se imparte in doua - trei portii si se bea pe parcursul unei zile.
Citeste continuarea pe Realitatea.net
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Pe 11 noiembrie se deschide portalul magic 11:11. Viața noastră capătă un sens miraculos
- Rona Hartner a învins, din nou, cancerul! Medicii i-au găsit medicamentul minune!
- Puterea magică a zilei 11:11. Dorința pe care să o transmiți în Univers în funcție de zodia în care te-ai născut
foto prima pagina: Diana Taliun, Shutterstock