Igiena este foarte importanta atunci cand ne apucam de gatit sau de mancat, insa exista cel putin patru alimente pe care nu e indicat sa le speli. In unele cazuri, nu faci altceva decat sa extinzi microbii prezenti pe suprafata acestora.
Cele 4 alimente pe care nu trebuie sa le speli inainte de gatire sunt:
1. PUIUL
Carnea de pasare poate fi infectata cu bacterii care iti ataca, in primul rand, intestinele si ficatul, insa, in multe cazuri, medicii recomanda sa nu exageram cu spalatul carnii de pui inainte de a o pune la fiert.
Conform Agentiei care se ocupa de normele alimentare din Marea Britanie (FSA), sa speli carnea de pui poate duce la proliferarea bacteriilor aflate la suprafata acesteia, cum este, de pilda, campylobacter. Campylobacterul poate cauza o intoxicatie alimentara care se manifesta prin dureri abdominale puternice, diaree si febra severa.
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto prima pagina: Bon Appetit, Shutterstock