Setari Cookie-uri

De la pesimista la optimista: Cum faci sa vezi doar partea plina a paharului

Urmareste-ti gandurile, ele devin cuvinte. Urmareste-ti cuvintele, ele devin actiuni. Urmareste-ti actiunile, ele devin obiceiuri. Urmareste-ti obiceiurile, ele devin caractere. Urmareste-ti caracterul, el devine destin.

Recunosc. Este destul de dificil sa fii intotdeauna optimist, sanatos, fericit. Sa vezi partea plina a paharului. In mod evident, exista momente si situatii care au ca rezultat sentimente negative chiar si pentru cele mai optimiste persoane. Si iata cum se instaleaza grija, tristetea, furia in viata noastra. Insa, sa vezi intotdeauna doar partea dificila a vietii este un obicei care dauneaza atat fizic, cat si mental si inhiba capacitatea de a trai o viata asa cum ne dorim.

Exista insa cateva metode foarte simple pentru a readuce optimismul in viata ta. Aceste metode sunt explicate de psihologul Fredrickson pentru nytimes:

1. Invata sa faci lucruri bune pentru alte persoane

Nu doar ca faci aceste persoane fericite, ci aduci fericirea si in viata ta. Un act mic de bunatate te poate ajuta sa ai o parere mai buna despre tine.

2. Apreciaza lumea din jurul tau

Citește și:

Poate fi o pasare, un copac, o adiere de vant, un rasarit de soare minunat sau chiar un articol vestimentar care arata foarte bine pe persoana necunoscuta. Recent am intalnit un om care aprecia detaliile arhitecturale ale caselor din cartierul meu.

3. Dezvolta si sutine relatiile.

Ai ocazia sa iesi si sa intalnesti alti oameni. Construirea conexiunilor sociale puternice cu prietenii, membrii familiei sau chiar cu persoanele necunoscute intensifica sentimentele de auto-evaluare; aceste relatii sunt asociate cu o sanatate mai buna si o viata mai frumoasa.

4. Seteaza-ti obiective ce pot fi realizate.

Poate ca vrei sa inveti tenis sau sa citesti mai multe carti. Dar, sa fim realisti: un obiectiv care este imposibil sau prea provocator poate crea un stres inutil.

5. Invata ceva nou.

Poate fi un sport, o limba, un joc - orice care sa iti insufle un sentiment de realizare, incredere in tine si capacitatea de adaptare. Insa este important sa fii realista cu privire la cat de mult timp poate dura acest nou obicei - si sa te asiguri ca ai timpul necesar.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Aprilie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.