A inceput sezonul prepararii dulceturilor, drept pentru care va invitam ca, inainte sa visati cu ochii deschisi la tot felul de dulcegarii, care de care mai apetisante, sa beti un pahar cu apa rece si sa meditati in primul rand la sanatate.
Incercati sa va convingeti mamele, bunicile, matusile, vecinele, tatii - daca este cazul, sa renunte gemuri si dulceturi cu zahar, un fel de otrava legala, si sa incerce alternative cu adevarat sanatoase. Ne-am documentat, si iata ce ne spun cateva doctorite gospodine!
De exemplu, pentru prepararea dulcetii de capsuni, vedeta sezonului, zaharul rafinat poate fi inlocuit cu succes cu suc de mere fiert. La 500 de grame de capsuni ajung 300 de mililitri de suc de mere proaspat stors. Pentru ca sucul de mere sa devina mai concentrat, acesta trebuie fiert pana cand scade la jumatate.
Veti intreba: dar cum ramane cu ingrosarea gemului? Ei bine, aflati ca de asta se ocupa pectina din capsune. Mergem mai departe, la tainele dulcetii de caise.
Continuarea pe Realitatea.net
foto interior si prima pagina: Alena Haurylik Shutterstock