Originar din India si Sri Lanka, cardamomul este considerat unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, pretul lui fiind depasit doar de sofran si vanilie.
Cardamomul isi datoreaza aroma deosebita, dulceag-picanta, unui ulei eteric, compus din peste 120 de substante. Cardamomul este foarte folosit in medicina ayurvedica, fiind eficient in tratarea ulcerelor bucale, a problemelor digestive, chiar si a depresiei. Merita sa aruncati un praf de cardamom in oala cu bucate, nu doar pentru aroma sa, dar si pentru a va pastra sanatatea.
foto interior si prima pagina: jeehyun, Shutterstock
Iata cateva recomandari:
Digestie - Ca si ghimbirul, din a carui familie face parte, cardamomul combate multe probleme digestive. Folositi-l pentru a combate greata, aciditatea, balonarea, arsurile de stomac, lipsa apetitului sau constipatia. Se administreaza 3 cani de ceai pe zi.
Detoxifiere - Consumat regulat, cardamomul ajuta corpul sa elimine toxinele prin rinichi.
Diuretic - Motivul pentru care cardamomul este un detoxifiant atat de bun este actiunea sa diuretica. Curata tractul urinar, vezica, rinichii, eliminand toxinele, apa in exces si combatand infectiile.
Citeste continuarea pe Realitatea.net