Setari Cookie-uri

Chefirul, beneficii pentru sanatate + mod de preparare

Ciuperca de chefir poate fi cumpărată de pe diverse bloguri și site-uri de specialitate. Mulți “crescători” o oferă însă gratuit, întrucât se înmulțește foarte repede. Ciuperca, originară din Tibet, arată ca o conopidă.

În materie de lactate, chefirul este rege, fie că e vorba de cel preparat în casă, fie de cel din comerț. Este mult mai bine tolerat decât laptele dulce, are puține calorii (50 la 100 de grame) și nenumărate beneficii, printre care combaterea tulburărilor metabolice și a alergiilor, accelerarea tranzitului și chiar prevenirea aterosclerozei.

foto interior si prima pagina: Madeleine Steinbach Shutterstock

Ciuperca de chefir poate fi cumpărată de pe diverse bloguri și site-uri de specialitate. Mulți “crescători” o oferă însă gratuit, întrucât se înmulțește foarte repede. Ciuperca, originară din Tibet, arată ca o conopidă.

Pentru prepararea chefirului, adăugați 1-2 lingurițe din această ciupercă în 200-300 ml de lapte și lăsați între 8 și 24 de ore la fermentat (în funcție de temperatura mediului ambiant). Recomandat este să nu atingeți ciuperca de metale.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
14 Septembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.