Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Master of Pasta”: Carolina Diaz, din SUA, a câștigat Barilla Pasta World Championship 2018, cea mai prestigioasă competiție mondială dedicată gastronomiei italiene.
Comunicat de presă
Milano a devenit la finalul săptămânii trecute capitala gastronomiei italiene. Orașul italian, recunoscut pe plan internațional pentru restaurantele de lux în care pastele milaneze au fost ridicate la rang de haute cuisine, a găzduit cea de-a șaptea ediție a Barilla Pasta World Championship. Evenimentul organizat de Barilla a avut loc de Ziua Mondială a Pastelor (World Pasta Day), celebrată pe 25 octombrie. Peste 450 de participanți, printre care: Chefi renumiți, nutriționiști, profesioniști din industria gastronomică, celebrități, reprezentanți ai mass media din întreaga lume și-au dat întâlnire la arena La Perlota, un reper istoric care combină farmecul faimosului cartier milanez al artiștilor, Brera, cu o atmosferă de avangardă specific italiană.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Alexandru Ciucu, violent cu fetițele sale? Declarațiile șocante ale Alinei Sorescu: Fetițele nu trebuie să asiste la așa ceva..
- Alexandru Ciucu rupe tăcerea după acuzațiile Alinei Sorescu: Trebuie să ne găsim puterea de a merge mai departe...
- Alina Sorescu, 39 de ani de emoții, lecții și recunoștință: Tot ce îmi doresc este liniște...
Sute de kilograme de paste au fost preparate de concurenți, în încercarea de a reda prin preparatele lor conceptul „EAT POSITIVE”. De altfel, brandul Barilla promovează în toate țările în care este prezent, un stil de viață sănătos, din care nu lipsesc preparatele de calitate, cum sunt pastele, și timpul de calitate petrecut alături de cei dragi.
În juriul competiției s-au aflat Chefi renumiți, cum sunt Lorenzo Cogo, Viviana Varese, Luigi Taglienti, Holger Stromberg, dar și fotograful american specializat în fotografie culinară, Brittany Wright. Aceștia au punctat, printre altele, creativitatea, talentul culinar și modul de prezentare a rețetelor propuse de cei 18 concurenți.
În ultima zi a competiției, cei prezenți au avut plăcerea să asiste la o experiență gastronomică inedită. Celebrul Chef Davide Oldani, protagonist în noua campanie Barilla – „Maeștrii Pastelor” - alături de celebrul jucător de tenis, Roger Federer, a realizat o demonstrație culinară în ritmul muzicii, îmbinând excelent sunetul pastelor cu cel al instrumentelor muzicale.
- Alba Iulia găzduiește, pe 13 septembrie, “Masa Care Unește”, un eveniment demn de Cartea Recordurilor
- Alina Sorescu, cu zâmbetul pe buze după divorț: Prin răbdare și echilibru se poate face orice...
- Reacția Alinei Sorescu după ce Alexandru Ciucu a susținut că el este o victimă: Chiar și ele i-au spus: «Tata, de ce minți?»
Davide Oldani, este proprietarul unui restaurant cu o stea Michelin, precursor al curentului Pop Food, bazat pe minimalism și pe folosirea unei număr mic de ingrediente.
O rețetă de paste gătite în stil italian cu accente americane a cucerit juriul cu stele Michelin
În timpul campionatului, participanții au surprins juriul cu preparate din care nu au lipsit ingredientele specifice țărilor pe care le reprezintă. Toate în numele unui efort de a privi mâncarea ca pe un liant social și cultural, o modalitate de a-i aduce împreună pe oameni și de a savura preparate de calitate.
La finalul celor două zile de competiție, marele câștigător a fost desemnată Carolina Diaz, Chef la Terzo Piano la Art Institute of Chicago, din Statele Unite ale Americii. Tânăra femeie-Chef Carolina Diaz a crescut într-o familie mare mexicană, în afara orașului Chicago, și a învățat să echilibreze arome gătind împreună cu tatăl său. După câțiva ani ca bucătar, Carolina a decis să exploreze bucătăria italiană în 2012. Apoi s-a alăturat echipei Terzo Piano din cadrul Art Institute of Chicago unde a devenit Chef di Cucina în 2016. Carolina susține folosirea produselor locale, organice și sustenabile în prepararea delicioaselor rețete mediteraneene.
- Alexandru Ciucu face pași spre împăcare: Am suferit destul toți patru. E momentul pentru liniște...
- Ce fel de tată a fost Alexandru Ciucu pentru fiicele sale? Alina Sorescu, dezvăluiri cutremurătoare: Nu au parte de tată...
- Ai grijă, că fata asta o să ajungă ca Mădălina Manole – Dezvăluirea cutremurătoare a Alinei Sorescu despre fosta soacră
Este pentru prima dată în istoria concursului când o femeie câștigă titlul de Barilla Master of Pasta. Competiția a fost extrem de strânsă, în finală americanca concurând cu reprezentantul Chinei, Chef Toby Wang.
Marele premiu constă într-un program de training personalizat la Școala Alma Culinary, iar câștigătorul își va perfecționa stilul cu ajutorul unor lecții predate de unii dintre cei mai de succes Chefi din lume.
Al doilea an când un Chef român participă la eveniment
Printre cei 18 Chefi participanți la Barilla Pasta World Championship 2018 s-a numărat și un tânăr român - Adrian Cojocaru, Chef la Hotel Restaurant La Castel, din Iași. Acesta a experimentat bucătăria în Italia, în zona Toscanei, unde a muncit timp de șase ani și a deprins secretele preparării delicateselor italiene. Adrian are în palmares mai multe titluri și medalii la concursuri naționale și internaționale.
- Emisiunea Metropola TV „City Break”, premiată de Asociația Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România
- Noi tensiuni între Alina Sorescu și Alexandru Ciucu. Cum încearcă designerul să o atace pe artistă: Simt că este în umbră...
- Bianca Purcărea lansează N-are Cum Podshow – un podcast cum n-a mai fost. Și nici n-are cum
Rețeta propusă de acesta, „Linguine Cinci gusturi ale prospețimii” („Five tastes of freshness”), reprezintă o reinterpretare autentică a legăturii dintre cultura românească și cea italiană. Ingredientul pe care acesta l-a pus în valoare în preparatul său este spuma din brânză de burduf, o alegere neașteptată și, totodată, care a ieșit în evidență.
„Barilla Pasta World Championship este o competiție copleșitoare, atât din punct de vedere al emoțiilor care mă încearcă, a juriului cu stele Michelin, concurenților foarte bine pregătiți, a dimensiunii organizatorice cât și a audienței internaționale. Am concurat alături de 17 Chefi și am încercat să prepar pastele în stilul meu. Am ales brânza românească de burduf ca ingredient cheie în rețeta mea, o combinație perfectă între gustul italian și cel românesc. Participarea la acest campionat mondial este o experiență în sine și sunt foarte fericit că am putut să fiu prezent alături de Chefi, care sunt surse constante de inspirație”, a declarat Chef Adrian Cojocaru, reprezentantul României în cadrul Barilla Pasta World Championship 2018.
- De ce nu mai vorbește Alina Sorescu după divorț cu fosta soacră: Când trăiești în umilință, șantaj, amenințări, jigniri ...”
- Ce este blestemul coloniei Roanoke? 100 de oameni dispăruți peste noapte fără urmă și fără niciun indiciu
- Mesajul Alinei Sorescu după ce a divorțat, în sfârșit, de Alexandru Ciucu: Mi-a spus frecvent că nu este făcut pentru familie...
Ediția de anul trecut a Barilla Pasta World Championship a fost prima în care a fost nominalizat și un român. Rețeta de paste signature a lui Adrian Șișiu, Chef la Grand Hotel Italia, din Cluj-Napoca, cu care a participat la competiția din anul 2017, se numește Barilla Bio Spaghetti Champion. Tânărul Chef Accursio Lota (SUA) este, însă, cel care a reușit să ia trofeul cel mare cu o rețetă de Seafood Carbonara.
Despre Barilla Barilla este în prezent brandul de paste numărul 1 în Italia și la nivel mondial. Fondată în Parma, în Italia, în 1877, ca brutărie care producea pâine și paste, Barilla este în prezent unul dintre cele mai mari grupuri din domeniul FMCG din Italia. Lider mondial pe piața pastelor, și în Italia pe piețele pastelor și a produselor de patiserie, Barilla deține 30 de unități de producție (14 în Italia și 16 în restul lumii) și exportă produse în peste 100 de țări. Conform datelor furnizate de AC Nielsen, în România, Barilla a devenit în acest an brandul numărul 1 de paste ca valoare.