Setari Cookie-uri

Cum poți gestiona problemele respiratorii care apar o dată cu venirea verii

O dată cu venirea verii și instalarea temperaturilor mai ridicate, apar și unele dintre cele mai neplăcute probleme cu care se confruntă multe persoane: problemele respiratorii.

Vara, ieșirile în natură sau plecările pe munte reprezintă câteva dintre activitățile preferate ale celor care vor o mică evadare de câteva zile. Adesea se întâmplă însă ca relaxarea să fie afectată de un aspect destul de enervant. O dată cu venirea verii și instalarea temperaturilor mai ridicate, apar și unele dintre cele mai neplăcute probleme cu care se confruntă multe persoane: problemele respiratorii. De multe ori amplificate de alergiile provocate de polen sau ambrozie, acestea sunt dificil de gestionat și devin un incovenient indiferent de context. Mai mult, alergiile pot agrava și alte probleme medicale de respirație, cum ar fi o deviație de sept, caz în care este recomandată o rinoplastie pentru a corecta defectele și pentru a putea respira corect.

Citește și:

Cum poți rezolva problemele respiratorii care apar odată cu venirea verii:

Spală-te zilnic pe păr

Cum polenul stă de foarte multe ori la baza alergiilor, trebuie să te asiguri că vei intra cât mai puțin în contact cu el, motiv pentru care este indicat ca zilnic să îți speli părul, de obicei principalul adăpost pentru polenul din natură și un prim factor care va provoca probleme respiratorii. În același timp, este important să ai în permanență nasul uscat, altfel reprizele de strănutat se vor accentua.

Scapă de acarieni

Dacă temperatura în locuință depășește în mod frecvent 22 de grade Celsius, iar nivelul de umiditate este de peste 50%, sunt șanse foarte mari ca locuința ta să fie plină de acarieni, pentru care mediul cald este cel mai propice. Folosește fețe de perne și cearșafuri din bumbac organic și spală-le săptămânal la temperaturi de peste 140 de grade Celsius.

Citește și:

Asigură-te că în casa ta nu se formează igrasia și mucegaiul

Igrasia și mucegaiul sunt două elemente frecvente care stau la baza apariției problemelor respiratorii și a reacțiilor alergice. Cele două se dezvoltă mai ales într-un mediu în care umezeala este foarte ridicată. Fie că folosești un dezumidificator, fie un purificator de aer, locuința ta trebuie aerisită zilnic, pentru a împiedica formarea umezelii în casă.

Cum gestionezi problema părului lăsat de animalul de companie din casă

Aerul închis din locuință, temperatura ridicată de afară și părul lăsat de animalul de companie pe haine, obiecte și covoarele din locuință reprezintă o rețetă extrem de nocivă care poate determina apariția problemelor respiratorii. Aceasta este motivul pentru care trebuie să îți faci timp la cel puțin două zile să îți periezi câinele sau pisica pentru a limita cât mai mult căderea firelor de blană prin casă. În același timp, asigură-te că mocheta sau covoarele din casă sunt aspirate constant, pentru a îndepărta eficient potențialii alergeni.

Citește și:

Problemele respiratorii, fie că au o bază medicală (cum ar fi probleme nazale), fie că sunt provocate de alergiile amplificate de condițiile atmosferice ale sezonului cald, devin deranjante și pot strica destul de mult calitatea vieții. Acesta este și motivul pentru care trebuie să porți o atenție mai mare asupra igienei din casă și personale, pentru a putea limita astfel de dificultăți.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Joaquin Corbalan P

Vizionare placuta


Kudika
27 Iunie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.