Setari Cookie-uri

Vrei să pornești o afacere profitabilă? Investete in echipamente sere si solarii!

Încă de când ne aflăm oficial în pandemie, tot mai mulți oameni au decis să se apuce de o afacere proprie, astfel încât să se poată reprofila în cazul în care actualul loc de muncă i-ar fi pus pe liber.

Au fost multe cazuri, cifrele nu mint: mulți oameni și-au pierdut locul de muncă pe timpul pandemiei, însă plânsul de milă nu ar fi ajutat pe nimeni (și nici nu ajută vreodată), de aceea este recomandat să iei măsuri rapid, indiferent de obstacolele pe care viața ți le pune în față. Revenind la antreprenoriat, după cum spuneam, oamenii au început să caute drumul independenței financiare, chiar dacă acest lucru presupune mult mai multă dedicare din partea lor. Partea bună este că antreprenorii își pot face programul de lucru după cum foresc, având astfel cel mai mare avantaj al flexibilității.

Ce avantaje îți oferă antreprenoriatul? Cu o idee bună și perseverență, poți obține o situație financiară mult mai bună, cu posibilități infinite de creștere și dezvoltare personală și profesională. Mai mult decât atât, îți poți depăși statutul financiar actual! Dacă ești într-un moment de răscruce, în care nu știi ce anume să faci sau încotro să te îndrepți, cea mai bună soluție la care poți apela o reprezintă înființarea propriei afaceri, pentru a pune bazele unui vis personal pe care, probabil, l-ai lăsat uitării sau ai decis să nu faci o prioritate din acesta. Deși există numeroase idei pe care le poți pune în practică, în rândurile care urmează vom pune în lumina reflectoarelor doar una singură, un exemplu care, din cauza împrejurimilor, a ajuns să fie chiar de mare actualitate la noi.

Citește și:

Despre ce idee de afacere este vorba? Despre creșterea propriilor legume, pe care le poți pune la vânzare către lanțuri de magazine sau direct către oameni, prin servicii de livrare la domiciliu. Cea mai avantajoasă metodă este să optezi pentru sere și solarii, pentru că acestea protejează recoltele chiar și iarna și oferă posibilitatea să obții recolte chiar și în extrasezon. Ideea este ideală pentru oricine este pasionat de legumicultură și dispune de o porțiune generoasă de teren arabil, pe care să crească legumele semănate / plantate. Se pot cumpăra echipamente sere si solarii de la producători cunoscuți, ce pot oferi garanție de calitate pentru produsele pe care le pun la vânzare. De cele mai multe ori, producătorii care oferă echipamente pentru sere și solarii, au la vânzare și alte accesorii ce pot fi folosite în acest domeniu.

Citește și:

Cum poți pune bazele unei astfel de afaceri? În primul rând, pentru că vorbim de România, trebuie să pui bazele birocratice ale firmei mai întâi, adică să o înregistrezi la Registrul Comerțului din orașul în care locuiești și să îți găsești un contabil bun care să te ajute cu cheltuielile lunare, care trebuie depuse la ANAF. O dată ce aceste lucruri au fost stabilite, urmeză partea practică a lucrurilor, și anume construirea propriu – zisă a serelor sau solariilor. Pentru acest lucru, trebuie să pregătești întâi terenul arabil (evident). Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi în acest sens, astfel încât construcțiile să nu îți ridice probleme care să întârzie semănarea sau plantarea legumelor dorite:

Citește și:
  1. Terenul, adică pământul pe care îl deții, trebuie foarte bine curățat de orice resturi vegetale sunt deja existente pe suprafața acestuia. Dacă există arbuști sălbatici, aceștia trebuie îndepărtați din rădăcină. Acest lucru se poate efectua ușor cu ajutorul unui tractor cu brazdă adâncă, ce străpunge suprafața solului și întoarce pământul către suprafață, scoțând din rădăcină, în același timp, plantele și buruienile dăunătoare de care vrei să scapi. La final, se vor îndepărta aceste resturi și se vor arde, după care se va reveni asupra terenului pentru mărunțire și nivelare. Aceste două practici nu sunt neapărat obligatorii, dar estetic vorbind sunt mai vizibile și se poate circula mai ușor pe suprafața solului.
  2. Următorul pas: construirea serelor sau solariilor. Ce presupune acest pas? Se ridică scheletul construcțiilor, care sunt realizate din materiale rigide pentru a face față intemperiilor naturale (vânt, grindină, ploi torențiale și așa mai departe), care ulterior sunt acoperite fie de folie de polietilenă, fie direct din sticlă transparentă sau opacă, ce permite luminii naturale să ajungă la plante. La final, se va instala, bineînțeles, și un sistem de irigații bun, care să ofere facil apă legumelor. Această metodă te scutește de efort și apa o poți recolta din precipitații, dacă dorești să faci și ceva economii la factura de apă.
  3. Realizează și o metodă de aerisire a serelor sau solariilor, ce poate fi ușor manipulată, dar care să fie inaccesibilă pentru animale sau păsări ce pot pătrunde în interior, tentate de roadele pe care le pot consuma ca hrană. Aerisirea se face mai des vara, pentru că temperaturile caniculare creează un efect de seră mult mai sufocant. De asemenea, asigură-te că există plase pentru insecte la aceste aerisiri (nici insectele nu sunt de dorit în interiorul serei / solarului). După ce toate aceste aspecte sunt puse la punct, nu îți mai rămâne decât să treci la creșterea plantelor, iar cu răbdare îți va fi răsplătit și tot efortul pe care l-ai depus.

La final, cu o strategie de marketing bună, poți începe să îți faci clienți, la care să distribui legumele obținute din recoltele proprii. Dacă îți rămân produse pe care nu le-ai vândut, prelucrează-le în alte produse alimentare, precum zacuscă, murături, legume deshidratate și așa mai departe, pe care fie le consumi personal, fie le pui și pe acelea spre vânzare (caz în care nu vei avea nici un fel de pierdere).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Decembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.