Unul dintre cei mai urmăriți nutriționiști din România, Mihaela Bilic, a dezvăluit care este alimentul care ne pune în pericol sănătatea și duce la îmbătrânirea prematură a celulelor.
Mihaela Bilic a atras atenția publicului asupra pericolelor consumului de zahăr, într-un interviu recent acordat lui Damian Drăghici, în cadrul podcastului acestuia. Nutriționista a explicat în detaliu modul în care zahărul, un ingredient omniprezent în alimentația noastră zilnică, contribuie nu doar la creșterea în greutate, ci și la accelerarea procesului de îmbătrânire.
„Zahărul este cel mai puternic agent de îmbătrânire, după soare”, a declarat Mihaela Bilic, subliniind că acest ingredient aparent inofensiv acționează ca o „rugină” asupra celulelor corpului nostru.
Conform nutriționistei, zahărul provoacă oxidare la nivel celular, afectând sănătatea pielii și favorizând îmbătrânirea prematură. Ea a avertizat că efectele consumului excesiv de zahăr nu sunt imediat vizibile, dar pe termen lung, ele pot avea consecințe grave asupra sănătății generale.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Mihaela Cambei a devenit campioană mondială! Sportiva a obținut o medalie de aur și două de argint la Forde
- Mihaela Rădulescu a revenit în România. Omagiu emoționant pentru Felix Baumgartner la BIAS 2025
- Mihaela Rădulescu, sprijinită de prieteni după moartea lui Felix Baumgartner. Anunțul făcut de Cătălin Botezatu
În cadrul discuției, Mihaela Bilic a criticat și obiceiul modern de a consuma alimente semipreparate și ultraprocesate, care sunt adesea bogate în zahăr și grăsimi. Ea a explicat că aceste produse sunt concepute pentru a fi extrem de hrănitoare și ușor de consumat, ceea ce face ca organismul să fie suprasaturat cu nutrienți.
„Nu mai mâncăm mâncare puțin hrănitoare pe care trebuie să o mestecăm o săptămână... primim numai esență de nutrienți și organismul se îngrașă, că e prea mult pentru el”, a spus Bilic.
Pe lângă criticile aduse zahărului și alimentelor ultraprocesate, Mihaela Bilic a pus sub semnul întrebării și tradiția de a consuma trei mese pe zi. Ea a sugerat că, în contextul actual, unde alimentele bogate în calorii și zahăr sunt la tot pasul, acest obicei ar putea contribui la problema globală a obezității.
„Eu nu pot să spun decât că vom sfârși cu toții obezi. E firesc, nu avem cum să scăpăm”, a avertizat nutriționista.