Setari Cookie-uri

Durerile menstruale, tratate prin metode fitoterapeutice

Majoritatea femeilor se confrunta, ocazional, cu dureri menstruale mai mult sau mai putin intense. Pentru unele dintre acestea, afectiunea poate fi atat de severa incat le afecteaza activitatea. Va prezentam in continuare cateva solutii pentru a lupta cu dismenoreea.

Majoritatea femeilor se confrunta, ocazional, cu dureri menstruale mai mult sau mai putin intense. Pentru unele dintre acestea, afectiunea poate fi atat de severa incat le afecteaza activitatea. Va prezentam in continuare cateva solutii pentru a lupta cu dismenoreea.

Dismenorea are ca simptom principal durerea localizata in zona inferioara a abdomenului sau in regiunea lombara, ce apare in ziua menstruatiei sau cu cateva zile inainte de declansarea ciclului menstrual. Durerea poate fi adeseori insotita si de alte simptome (nervozitate, migrene, astenii). In unele cazuri, dismenoreea poate fi severa, durerea fiind insotita de paloarea fetei, racirea extremitatilor, eventuala greata si voma, diaree, cefalee, palpitatii, dureri musculare si articulare, depresie, iritabilitate, insomnie.

Tipuri de dismenoree

Dismenoreea poate fi:

1. Primara - determinata de contractiile uterine normale, dar mai puternice si mai frecvente, controlate hormonal, care apar in lipsa unor modificari patologice, posibil de la prima menstruatie. Aceasta poate fi cauzata si de cresterea nivelului de prostaglandine si hipoxie (oxigenarea deficitara a muschilor uterini).

2. Secundara - apare ca o consecinta a unor boli ale uterului (endometrioza, fibrom uterin, stenoza colului uterin, anomalii congeniatale) sau ale trompelor uterine, unor tulburari endocrine, disfunctii ale ovarelor, infectii pelvine, dispozitive contraceptive intrauterine, precum si ale unor factori mentali.

Daca suferiti de dismenoree se recomanda sa evitati eforturile fizice exagerate si statul prelungit in picioare.

Dietoterapia

In cazul in care suferiti de tulburari menstruale trebuie sa evitati ceaiul, cafeaua, condimentele si bauturile alcoolice. Pentru ameliorarea simptomelor se recomnada sucurile de legume: de morcovi (300 g), spanac (100 g), patrunjel (50 g), sfecla rosie (100 g), castraveti (100 g), telina (50 g). Acestea pot fi baute simple sau in asocieri: morcov, sfecla si spanac; morcov si patrunjel (sau ridichi); morcov si mere; morcov, telina si spanac. O alternativa este si cura cu grau incoltit: 3-6 linguri/zi, timp de 3-12 luni. Tratamentul medicamentos consta in administrarea de analgezice, antiinflamatorii, preparate de calciu, magneziu si vitamine.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Iulie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.